“Vrasja” e grave nga shteti

“Betimi për Drejtësi”

Dhuna në familje është një dukuri shqetësuese në Kosovë, ashtu sikurse edhe në vendet e tjera. Jo në pak raste, është raportuar për dështimin e shtetit për të mbrojtur gratë nga dhuna në familje, të cilat paraprakisht kishin lajmëruar dhunën në institucionet e rendit. Fatkeqësisht, disa prej këtyre rasteve kanë përfunduar me fatalitet.

Rast i kësaj natyre është edhe rasti i Sebahate Morinës, e cila është vrarë nga ish-burri i saj, i cili po ashtu kishte vrarë edhe vetën.  Përkundër që tani e ndjera Sebahate Morina për dhunën e ushtruar nga ish-burri i saj kishte njoftuar Prokurorinë Themelore në Prishtinë, kjo e fundit kishte vendosur të vazhdojë gjumin dhe mos të reagoj sipas autorizimeve ligjore. Fatkeqësisht, ky gjum kishte ndikuar që të vritet Sebahate Morina, rasti i së cilës do të trajtohet në këtë emision.

Krahas këtij rasti, në këtë emision do të trajtojmë edhe raste të tjera të ngjashme si dhe do të pasqyrojmë mënyrën e trajtimit të dhunës në familje nga institucionet kompetente.

Për më shumë rreth kësaj teme, ndiqni emisionin: “Vrasja” e grave nga shteti. /BetimipërDrejtësi

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë