VILSON  HALITI  DËNOHET  PËR  TERRORIZËM  ME  TRI  VITE E GJASHTË MUAJ  BURGIM

Raporton: Syzana REXHEPI

Gjilan-Vilson Haliti,është dënuar me tri vite e gjashtë muaj burg efektiv për veprën penale pjesëmarrje në grup terrorist. Në këtë dënim do të përfshihet edhe koha sa i akuzuari ka qëndruar në paraburgim prej 6 muaj dhe 18 ditë. Shpallja e aktgjykimit është bërë të premten në Gjykatën Themelore në Gjilan nga kryetari i trupit gjykues Agim Ademi.

Haliti akuzohet se prej muajit qershor të vitit 2014 e deri në fund të dhjetorit të vitit 2015 pasi kishte krijuar bindjen për përkrahjen e idesë dhe qëllimin e organizatës terroriste ISIS ishte shoqëruar me persona të ngjashëm. Tutje, ai me dashje kishte udhëtuar që tu bashkëngjitet grupeve terroriste në Siri. I akuzuari kishte udhëtuar përmes Aeroportit të Prishtinës më 22 qershor 2014 për në Turqi dhe prej aty ilegalisht kishte kaluar kufirin për në Siri, duke u bërë pjesë e organizatës terroriste ISIS. Ai akuzohet se ka marrë pjesë në veprimtarinë e grupit terrorist të organizatës së lart cekur në forma të ndryshme.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë