Urdhërohet verifikimi i adresës për të paditurin, shtyhet gjykimi për vërtetim pronësie

Raporton: Genta PAJAZITI

Viti- Për shkak të mungesës të paditurit J.Xh. është shtyrë seanca përgatitore e së premtes  në Gjykatën Themelore në Gjilan, dega në Viti, në rastin ku I.D. po kërkon nga i njëjti vërtetimin e pronësisë.

Gjykatësi Raif Fazliu ka konstatuar se meqenëse i padituri është  me adresë të panjohur, gjykata zyrtarisht nga nënstacioni policor në Viti, do të bëjë verifikimin e adresës së të paditurit, raporton “Betimi për Drejtësi”.

Sipas gjykatësit Fazliu, në rast se i padituri nuk jetojnë në territorin e Kosovës, do të vazhdojë me përfaqësimin e tij me përfaqësues të përkohshëm.

Në këto rrethana, seanca e sotme u shty ndërsa e radhës do të caktohet pas informacionit nga policia lidhur me adresat e të paditurit.

Ndryshe, sipas padisë së ushtruar më 21 tetor 2019, paditësi I.D, po kërkon që kërkesëpadia e tij të aprovohet nga gjykata dhe të vërtetohet se ai është pronar nga baza e shitblerjes dhe mbajtjes së pasurisë së ngastrës kadastrale me numër 0601-0,  në sipërfaqe prej 587 metra katrorë, në zonën kadastrale Radivojc, e cila paluajtshmëri evidentohen në emër të paditurit J.Xh.

Sipas padisë, paditësi po kërkon nga gjykata që të obligohet i padituri t’ia njoh atij të drejtën e pronësisë, të cilën pretendon se babai i tij i kishte blerë në vitin 1972.

Në padi thuhet se çmimi kontraktues ishte përmbushur në tërësi dhe se që nga ajo kohë paditësi ka hyrë në posedim të saj. /BetimipërDrejtësi

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë