Tre muaj burgim me kusht për të akuzuarin për dëmtim të vulave zyrtare

Raporton: Verona KADRIU

Ferizaj – Zenel Reka i akuzuar për veprën penale “heqja apo dëmtimi i vulave zyrtare” është dënuar me tre muaj burgim me kusht, i cili dënim nuk do të ekzekutohet në qoftë se tani i dënuari nuk kryen vepër tjetër penale brenda periudhës kohore prej një viti.

Në seancën e së premtes në Gjykatën Themelore në Ferizaj, i pandehuri Reka pranoi fajësinë për veprën penale e cila i rëndohej me akuzën e ngritur nga Prokuroria. I pandehuri deklaroi se ka gjendjen e dobët ekonomike dhe se është mbajtës i familjes. Veprën penale tha se e ka kryer për shkak se ishte detyruar sepse ishte dimër dhe nuk kishte mundësi tjetër që të siguronte ngrohjen për fëmijët e tij. Gjykatësja e çështjes Hysnije Gashi duke u nisur nga ky fakt, me rastin e shpalljes së aktgjykimit deklaroi se ka marrë parasysh rrethanat lehtësuese për të pandehurin sidomos gjendjen e dobët ekonomike.

Sipas aktakuzës së ngritur nga Prokuroria Themelore në Ferizaj, i pandehuri Zenel Reka akuzohej për veprën penale “heqja apo dëmtimi i vulave zyrtare”, sepse më 14 shkurt 2014, në shtëpinë e tij, në Ferizaj është konstatuar se në njëhsorin elektrik, ka dëmtuar vulën zyrtare – bllombën të vendosur nga punëtorët e KEDS-it. Bllomba ishte vendosur më 10 shkurt 2014 kur ishte bërë shkyqja për shkak të borxhit në shumë prej 290,90 euro, me ç’rast i pandehuri është rikyçur në mënyrë të paautorizuar.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë