“Betimi për Drejtësi” debaton për tenderomaninë në Kosovë

Sonte në emisionin “Betimi për Drejtësi “ ndiqeni drejtpërdrejt debatin për tenderomaninë në Kosovë. Cilat janë kritikat kryesore të Raportit të Progresit të Komisionit Evropian për prokurimin publik në Kosovë? Sa ka devijuar korniza ligjore e prokurimit publik në Kosovë nga standardet e Bashkimit Evropian? Sa janë transparente proceset tenderuese? Sa ka korrupsion në biznesin e tenderëve publik? Si bëhet kurdisja e tenderëve publik? Çfarë thonë ish-zyrtarët e Komisionit Rregullativ të Prokurimit Publik për kurdisjen e tenderëve publik? Çfarë thonë zyrtarët e Agjencisë Kundër Korrupsionit për korrupsionin në tenderët publik? Sa këto veprimtari korruptuese po ndiqen nga organet e prokurorisë? Sa ka profesionalizëm në mesin e prokurorëve dhe gjykatësve për të ndjekur krimet financiare dhe keqpërdorimet në tenderët publik? Si duhet të rregullohet fusha e tenderomanisë që të luftohet korrupsioni ?

Sonte në emisionin “Betimi për Drejtësi “ ndiqeni drejtpërdrejt debatin për tenderomaninë në Kosovë. Cilat janë kritikat kryesore të Raportit të Progresit të Komisionit Evropian për prokurimin publik në Kosovë? Sa ka devijuar korniza ligjore e prokurimit publik në Kosovë nga standardet e Bashkimit Evropian? Sa janë transparente proceset tenderuese? Sa ka korrupsion në biznesin e tenderëve publik? Si bëhet kurdisja e tenderëve publik? Çfarë thonë ish-zyrtarët e Komisionit Rregullativ të Prokurimit Publik për kurdisjen e tenderëve publik? Çfarë thonë zyrtarët e Agjencisë Kundër Korrupsionit për korrupsionin në tenderët publik? Sa këto veprimtari korruptuese po ndiqen nga organet e prokurorisë? Sa ka profesionalizëm në mesin e prokurorëve dhe gjykatësve për të ndjekur krimet financiare dhe keqpërdorimet në tenderët publik? Si duhet të rregullohet fusha e tenderomanisë që të luftohet korrupsioni ?

Për të diskutuar për tenderomaninë në Kosovë, mysafirë të Betim Musliut janë:

z. Hysni HOXHA, Organi i Shqyrtimit të Prokurimit Publik

z. Safet HOXHA, Komisioni Rregullativ i Prokurorimit Publik

z. Hasan PRETENI, Agjencia Kundër Korrupsionit

z. Besim KELMENDI, Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës

z. Besnik BERISHA, avokat

Si zakonisht do të transmetohet rubrika e rregullt e emisionit “Betimi për Drejtësi”, rubrika “Në Kërkim”, ku do të shfaqen tre prej personave më të kërkuar nga organet policore.

“Betimi për Drejtësi” sonte prej orës 20:25 minuta në RTK1.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë