SHTYHET SEANCA, POLICI I AKUZUAR PËR KORRUPSION NUK DAKORDOHET ME AVOKATIN PËR PAGESË

Raporton: Lutfi MORINA

Prizren – Shqyrtimi i dytë ndaj zyrtarit policor Faton Bajraktari, i cili akuzohet për keqpërdorim të pozitës zyrtare dhe falsifikim të dokumentit zyrtar, i caktuar të mbahej, të premten, në Gjykatën Themelore në Prizren, nuk është mbajtur për shkak se i akuzuari nuk kishte avokat mbrojtës, sepse kishte dështuar të arrinte marrëveshje për lartësinë e pagesës për shërbimet e mbrojtjes me avokatin Skender Morina.

Në seancën e së premtësn, i akuzuari Bajraktari, ka njoftuar kryetarin e trupit gjykues, Xheladin Osmanin, se mbrojtësi i tij avokati Skender Morina nuk do të prezantojë në këtë seancë sepse nuk kanë mundur të dakordohen për lartësinë e pagesës për mbrojtje, andaj ka kërkuar që të shtyhet ky shqyrtim për një datë tjetër, në mënyrë që të gjejë një avokatë tjetër.

Kryetari i trupit gjykues, Xheladin Osmani, në mungesë të kushteve për mbajtjen e shqyrtimit, ka marrë vendim me të cilin ka aprovuar kërkesën e të akuzuarit, andaj shqyrtimin  e dytë, e ka shtyrë për datën 14 mars 2016, në ora 11:00.

Prokuroria Themelore në Prizren, në dhjetor të vitit të kaluar ka ngritur aktakuzë ndaj të akuzuarit, Faton Bajraktari, të cilin e akuzon se me rastin e daljes në vend të ngjarjes për një aksident të ndodhur në Prizren, ka ndryshuar kohën e ndodhjes së aksidentit me qëllim të mundësimit të sigurimit të automjetit, një shtetasi rumun, të cilit i kishte dalë afati i sigurimit, katër ditë para aksidentit, me këtë rast, sipas prokurorisë, ka keqpërdorur pozitën zyrtare dhe ka falsifikuar dokumentin zyrtar, duke i mundësuar përfitim të dobisë pasurore, personin tjetër dhe duke i shkaktuar dëm kompanisë së sigurimit.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë