Shtetasi palestinez pranon se vodhi një pallto dhe një palë syze nga një veturë në Prishtinë

Raporton: Ermira HOXHA

Prishtinë – Shtetasi palestinez M.A. ka pranuar fajësinë për vjedhjen e një palltoje dhe një palë syze në vlerë 60 euro nga një veturë në Prishtinë.

I akuzuari A. u deklarua fajtor edhe për vjedhjen e mbetur në tentativë të një veture “Pic-Up”, raporton “Betimi për Drejtësi”.

Këtë deklarim i akuzuari A., e ka dhënë të hënën në seancën e shqyrtimit gjyqësorë, pas leximi të aktakuzës nga prokurori Bekim Kodraliu.

“Është e vërtetë ajo që e lexoj prokurori dhe ndihem fajtor për veprimet e mija,” tha i akuzuari A.

Pranimin e fajësisë nga ana e të akuzuarit e ka mbështetur mbrojtësja e tij avokatja, Flutra Halili e cila deklaroi se një pranim i tillë është bërë me vullnet, pa presion dhe pas konsultimit të mjaftueshëm më të njëjtin.

Edhe prokurori Kodraliu u pajtua me pranimin e fajësisë nga ana e të akuzuarit A. duke thënë se një pranim i tillë është bërë në përputhje me nenin 248 të Kodit të Procedurës Penale dhe se aktakuza është përpiluar konform dispozitave ligjore.

“Aktakuza është e përpiluar konform dispozitave ligjore dhe e mbështetur në prova të ligjshme të cilat pa dyshim vërtetojnë dyshimin e bazuar mirë se i pandehuri ka kryer dy veprat penale me të cilat akuzohet”, deklaroi prokurori Kodraliu.

E më pas, gjykatësi i rastit Ngadhnjim Arrni ka aprovuar pranimin e fajësinë.

Tutje, në fjalën përfundimtare prokurori Kodraliu ka kërkuar nga gjykata që i akuzuari A. të shpallet fajtor dhe të dënohet sipas ligjit, pasi që sipas tij, nga provat personale dhe ato materiale i njëjti ka kryer veprat penale të cilat i vihen në barrë.

Kurse, në anën tjetër në fjalën përfundimtare avokatja Halili i ka propozuar gjykatës që ndaj të mbrojturit të tij të shqiptohet një dënim sa më i butë dhe të ndërpritet masa e paraburgimit.

Shpallja e aktgjykimi për këtë çështje penalo juridike u caktua më 16 qershor 2022.

Ndryshe, në seancën fillestare të mbajtur më 19 maj të këtij viti i akuzuari A. ishte deklaruar i pafajshëm.

Prokuroria Themelore në Prishtinë më 19 maj 2022, ka ngritur aktakuza me kërkesë për caktimin e paraburgimit ndaj të akuzuarit M.A., të cilin e ngarkon më dy vepra penale.

Sipas aktakuzës, më 18 maj 2022, në fshatin Shkabaj në Prishtinë i pandehuri me qëllim të përfitimit të kundërligjshëm të pasurisë së huaj, ka vjedhur pasurinë e të dëmtuarit H.B. ashtu që i njëjti ka hyrë në veturën e të dëmtuarit të tipit “Golf VII” dhe nga aty ka vjedhur një pallto dhe një palë syze me ç’rast të dëmtuarit Borovci i ka shkaktuar dëm material në vlerë prej 60 euro.

Me këtë, A. akuzohet se ka kryer veprën penale “Vjedhje” e sanksionuar nga neni 313 paragrafi 1 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës (KPRK), vepër kjo e dënueshme me dënohet me gjobë dhe me burgim deri në tre (3) vjet.

Ndërsa, sipas dispozitivit të dytë të kësaj akuze, i pandehuri A. ka tentuar të vjedh pasurinë e të dëmtuarit S.Sh. në atë mënyrë që i njëjti ka hyrë në veturën e të dëmtuarit të tipit “Pic-up” dhe pasi ka filluar të largohet nga aty pas disa metrash veturës i është bllokuar timoni dhe me atë rast është përplasur për një muri të një shtëpie.

E pas kësaj, aktakuza thotë se i pandehuri është larguar nga aty duke i shkaktuar dëm material të dëmtuarit Shala.

Për këto veprime, ai po akuzohet se ka kryer veprën penale “Vjedhje” e mbetur në tentativë nga neni 313 paragrafi 1 lidhur me nenin 28 të KPRK-së. /BetimipërDrejtësi

Shënim: Personat e përmendur në këtë artikull konsiderohen të pafajshëm, përveç nëse nga gjykata vërtetohet se janë fajtorë me vendim të formës së prerë.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë