Shefqet Krasniqi, Imam i xhamisë së madhe në Prishtinë

Author

“Betimi për Drejtësi”

Gusht 19, 2014

“Betimi për Drejtësi” ka intervistuar z. Shefqet Krasniqi, Imam në xhaminë e madhe në Prishtinë, rreth aktiviteteve të organeve të drejtësisë në lidhje me grupin e personave të arrestuar për veprat penale që ndërlidhen me terrorizëm. Ndiqeni se çfarë thotë z.Krasniqi për aksionin e policisë? Si thotë se është tronditur nga ky aksion? Çfarë dëme i janë shkaktuar Kosovës, sipas tij, pas këtij aksioni? Sa beson ai se këta persona mund të ndërlidhen me aktivitete të terrorizmit? Si e komenton aktivitetin e shtetit në luftën kundër ekstremizmit dhe terrorizmit? A kanë propaganduar imamët që të rinjtë të shkojnë në luftë në Siri dhe Irak? Çfarë është vehabizmi, sipas tij? A ka vehabizëm në Kosovë? A ka devijime të imamëve nga feja islame? Si po intepretohet islami nga imamët? A ka devijime nga islami tradicional? A ka ekstremizëm fetar në Kosovë? Produkt i kujt është terroristi Lavdërim Muhaxheri?