Sfidat në zbatimin e ndërmjetësimit të detyrueshëm

Raporton: “Betimi për Drejtësi”

Ndiqeni emisionin “Betimi për Drejtësi” ku është trajtuar tema “Sfidat në zbatimin e ndërmjetësimit të detyrueshëm”.

Ngarkesa e madhe me lëndë në sistemin gjyqësor dhe prokurorial, vazhdon të prodhojë probleme të mëdha për qytetarët për të zgjidhur lëndët në kohë të arsyeshme. Çfarë mekanizmash janë krijuar për ta zbutur këtë ngarkesë të madhe me lëndë në sistemin e drejtësisë, në Kosovë?A po shfrytëzohet sa duhet  mekanizmi i ndërmjetësimit? Çfarë detyrimesh kanë krijuar për gjykatësit ndryshimet ligjore në vitin 2018 për ndërmjetësim?  Pse gjykatësit ende vazhdojnë të mbajnë lëndët në sirtarë edhepse detyrohen t’i referojnë ato tek ndërmjetësuesit? Pse po ndodhë kjo dhe a do të ketë llogaridhënie për këtë?

Për të gjitha këto dhe më shumë, ndiqeni emisionin e plotë. /BetimipërDrejtësi

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë