Sfidat e sinjalizuesve në Kosovë

“Betimi për Drejtësi”

Ndiqeni emisionin “Betimi për Drejtësi” për sinjalizuesit dhe mbrojtjen e tyre. Gati një vit prej hyrjes në fuqi të Ligjit për Mbrojtjen e Sinjalizuesve pse ende nuk është nxjerrë legjislacioni sekondar që mundëson zbatimin e këtij ligji? Prej hyrjes së ligjit në fuqi, a ka pasur raste të sinjalizuesve që kanë sinjalizuar shkelje të ligjit? Çfarë mundësish kanë sinjalizuesit të sinjalizojnë shkeljet sipas ligjit të ri? Çfarë procedurash duhet të ndjekin për të përfituar statusin e sinjalizuesit të shkeljeve? Nga kush dhe si vlerësohen rastet e paraqitura të sinjalizuesve? Kur sinjalizuesi ka të drejtë të dal në publik për të sinjalizuar për shkelje? Çfarë hapash institucional janë duke u ndërmarrë për hartimin e legjislacionit sekondar për zbatimin e Ligjit për Mbrojtjen e Sinjalizuesve? Për të gjitha këto dhe më shumë rreth denoncimeve për rastet e korrupsionit, konfliktit të interesit dhe deklarimit të pasurisë, ndiqni intervistën me Drejtorin e Agjencisë Kundër Korrupsionit, Shaip Havolli.

Gjatë emisionit, do të ndiqni edhe rubrikën e rregullt të monitorimit të rasteve të korrupsionit në të gjitha gjykatat e Republikës së Kosovës.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë