Seksizmi në vendimin e Gjykatës së Gjilanit

“Betimi për Drejtësi”

Ndiqeni hulumtimin e “Betimi për Drejtësi” mbi “Seksizmin në vendimin e Gjykatës së Gjilanit”.

Si u liruan të akuzuarit për dhunim me arsyetimin se “viktima ka pranuar të udhëtoj me taksi me të akuzuarin, përkundër se e ka ditur se ai është i gjinisë mashkullore.”

Si ndodhi që Gjykata, e cilëson viktimën si “person me shprehi vërtetë jo të mira sidomos në aspektin moral.”

Si Gjykata konstatoi se “të jesh në një hapësirë banimi me persona të ri, vetvetiu nënkupton se viktima ka qenë e pajtimit që me ta edhe të lëshohet në aventura seksuale.”

Për të gjitha këto dhe më shumë, ndiqeni emisionin e plotë. /BetimipërDrejtësi

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë