Rubrika e monitorimit të rasteve të korrupsionit (26–30 nëntor 2018)

Author

Raporton: “Betimi për Drejtësi”

Dhjetor 5, 2018

Ndiqeni rubrikën e monitorimit të rasteve të korrupsionit për periudhën kohore 26-30 nëntor 2018, të përgatitur nga hulumtuesit e emisionit “Betimi për Drejtësi”.

Sa seanca janë caktuar nga Gjykatat Themelore të Republikës së Kosovës gjatë kësaj periudhe raportuese? Sa seanca janë mbajtur dhe sa janë shtyrë? Sa është numri i personave të akuzuar në këto raste, dhe cilit profil i takojnë ata? Si përfundoi gjykimi ndaj ish-zyrtarit të institucionit mikrofinanciar “Kosinvest”, Milan Denda? Ndaj cilëve të akuzuar është shpallur aktgjykimi në shkallë të parë? Çfarë vendimi u mor nga Gjykata e Apelit për rastin e ish-kryetarit të Komunës së Gjakovës, aktualisht ministër i Infrastrukturës, Pal Lekaj dhe të tjerëve? Cilat janë dy rastet tjera të korrupsionit për të cilat Apeli mori një vendim? /Betimipërdrejtësi