Rasti i MTPT-së: Avokati Khan kërkon përjashtimin e kryetares së trupit gjykues, dyshon në anshmërinë e saj

Raporton : Adem KRASNIQI

Prishtinë – Në seancën e së premtes të mbajtur në Gjykatën Themelore në Prishtinë, avokati i Fatmir Limajt, Karim Khan, kërkoi që të përjashtohet kryetarja e trupit gjykues Maria Tuma. Ai këtë kërkesë e arsyetoi me faktin se gjyqtarja Tuma kishte qenë e pjesë e Prokurorisë së Tribunalit të Hagës, e cila i kishte ndjekur penalisht ish-komandantët e UÇK-së Ramush Haradinaj e Fatmir Limaj.

Avokati Khan, tha se për këtë arse po dyshon që gjyqtarja Tuma është e njëanshme dhe si pasojë ka ndikuar edhe në anëtarët e tjerë të trupit gjykues, për të cilët tha se nuk beson se edhe ata janë të paanshëm.

Në anën tjetër, prokurori Charles Hardaway, e kundërshtoi kërkesën e avokatit Khan, duke thënë se nuk ka bazë ligjore. Ai paralajmëroj se në seancën e radhës, prokuroria do ta kundërshtojë këtë kërkesë me shkrim.

Në seancën e 13 shtatorit, prokurori Hardaway kishte kërkuar përjashtimin e mbrojtjes së Nexhat Krasniqit, avokatin Florent Latifaj, i cili njëkohësisht është edhe avokat mbrojtës i Adem Grabovcit, i cili pritet të thirret në cilësinë e dëshmitarit për  rastin MTPT.

Gjykatësja Tuma tha se për përjashtimin e avokatit Florent Latifaj, do të marrin vendim seancën e radhës e cila u caktua të mbahet më 5 tetor 2016 në ora 10:00.

Në aktakuzën e Prokurorisë Speciale të Republikës së  Kosovës përfshihen pesë persona të akuzuar për keqpërdorime, marrje e dhënie ryshfeti dhe vepra të  tjera, lidhur me disa tenderë që lidhen me ish Ministrinë e Transportit dhe Post Telekomunikacionit (MTPT).

Ndër ta janë ish Ministri i MTPT-së, Fatmir Limaj, ish-Drejtori i prokurimit Nexhat Krasniqi, Endrit Shala, Shpëtim Telaku dhe Florim Suka.

 

 

 

 

 

 

 

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë