Rastet e shënjestruara për liberalizimin e vizave

“Betimi për Drejtësi”

Prishtinë – Emisioni “Betimi për Drejtësi” trajton njërën prej temave me interes të madh të publikut, që ka të bëjë me luftën kundër kriminalitetit të rëndë, apo siç njihen në publik, luftimi i krimeve të rënda në rastet e shënjestruara.

Progresi në këto raste, nënkupton luftimin e krimeve të rënda, profilit të lartë dhe konfiskimin e pasurive të fituara përmes aktiviteteve kriminale, gjë që ndikon drejtpërdrejtë në vlerësimet e Bashkimit Evropian për procesin e liberalizimit të vizave për qytetarët e Republikës së Kosovës. Prej fillimit të këtij mekanizmi për rastet e shënjestruara e deri më tash, sa raste janë shënjestruar, si janë trajtuar dhe sa kemi dënime e konfiskime të pasurive?

Rreth këtij hulumtimi flasin: hulumtuesi i Institutit të Kosovës për Drejtësi, Gzim Shala, Koordinatori Nacional për rastet e shënjestruara, Kryeprokurori i Prokurorisë Speciale, Blerim Isufaj si dhe Koordinatori i Këshillit Gjyqësor për rastet e shënjestruara, gjykatësi i Gjykatës Supreme të Kosovës, Agim Maliqin.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë