QAMIL HETEMI DËNOHET ME 14 VITE BURG, PËR VRASJEN E BASHKËSHORTES

Raporton: Lutfi MORINA

Prizren – Qamil Hetemi është dënuar me 14 vite burgim për vrasjen e bashkëshortes Ardiana Hetemi. Shpallja e aktgjykimit është bërë nga kryetari i trupit gjykues, Skender Çoçaj, të hënën, në Gjykatën Themelore në Prizren. Më parë i akuzuari ishte dënuar dy herë nga Gjykata Themelore në Ferizaj me lartësi të dënimit prej 14 vitesh, aktgjykime të cilat Gjykata e Apelit i ka prishur me arsyetim të shkeljeve procedurale.

Për ri-gjykimin e tretë, në mungesë të trupit gjykues në Gjykatën Themelore në Ferizaj, Gjykata e Apelit në Prishtinë, e kishte bërë përgjegjëse Gjykatën Themelore në Prizren, për mbajtjen e shqyrtimeve gjyqësore.

Prokuroria Themelore e Ferizajit, në verën e vitit 2012, kishte ngritur aktakuzë ndaj të akuzuarit Qamil Hetemi, për veprën penale të vrasjes së rëndë dhe armëmbajtjes pa leje, ndërsa në seancën e shqyrtimit gjyqësor të 17 qershorit 2013, prokuroria kishte ndryshuar aktakuzën sa i përket pikës 1. ashtu që Hetemin e akuzonte për veprën penale të vrasjes.

Në lartësinë e dënimit prej 14 vitesh, të akuzuarit do t’i llogaritet edhe koha e kaluar në paraburgim prej gati 4 vitesh. I akuzuari do të mbetet në paraburgim deri në plotfuqishmërinë e këtij aktgjykimi.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë