Prioritetet në sundimin e ligjit

Raporton: “Betimi për Drejtësi”

Ndiqeni emisionin “Betimi për Drejtësi” ku është trajtuar tema “Prioritetet në sundimin e ligjit”.

Kosova ka hartuar Strategjinë e Sektorit të Sundimit të Ligjit, e cila në këtë fazë gjendet në konsultim publik. Si e vlerësojnë partitë politike këtë strategji, kur dhe si pritet të bëhet miratimi i saj?

Cili është qëndrimi i partive për vetingun? Nëse vlerësojnë se duhet të ketë proces të vetingut, kur pritet ta fillojnë dhe përfundojnë si proces dhe si do ta bëjnë, po ashtu a do ta përfshijnë në proces të vetingut edhe Gjykatën Kushtetuese?

Çfarë përkrahje buxhetore do të ketë sundimi i ligjit në Kosovë në aspektin e buxhetit? Sa do të jetë buxheti vjetor për Këshillin Gjyqësor të Kosovës, Këshillin Prokurorial të Kosovës, Policinë e Kosovës dhe Shërbimin Korrektues të Kosovës?

Cilat janë tre masat kryesore që partitë politike do t’i ndërmarrin në përmirësimin e qasjes në drejtësi?

A do ta miratojnë partitë politike Strategji për Luftimin e Krimeve të Luftës në Kuvendin e Kosovës dhe nëse po, sa do të ndajnë buxhet për këtë strategji?

Çfarë hapash do të ndërmarrin partitë politike në luftimin e korrupsionit dhe çfarë qëndrimi do të kenë ato në lidhje me Task Forcën Kundër Korrupsion në Policinë e Kosovës?

Për të gjitha këto dhe më shumë, ndiqeni emisionin e plotë. /BetimipërDrejtësi

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë