Prioritetet e Ministrisë së Drejtësisë (Emisioni i plotë)

Author

“Betimi për Drejtësi”

Qershor 6, 2020

Prishtinë – Ndiqeni intervistën ekskluzive me ministrin e ri të Ministrisë së Drejtësisë (MD), Selim Selimi.

Cilat janë prioritetet e Ministrisë së Drejtësisë në Qeverinë Hoti? Cili është vizioni i ministrit Selimi për temat më sfiduese në fushën e sundimit të ligjit? Cilat janë vlerësimet e ministrit Selimi lidhur me procesin e rishikimit funksional të sektorit të sundimit të ligjit? Çfarë hapa do të ndërmarrë në lidhje me procesin e rishikimit funksional të sektorit të sundimit të ligjit? Çfarë thotë për procesin e vetingut në sistemin e drejtësisë dhe sigurisë? Cila është qasja e ministrit Selimi që synon ta realizojë në lidhje me procesin e vetingut në sistemin e drejtësisë dhe sigurisë? Pse sipas tij, ky proces vlerësohet i nevojshëm dhe pse ai insiston se vetingu duhet të ketë konsensus nacional dhe duhet të bëhet në pajtim me standardet më të larta dhe në partneritet me ShBA-në dhe BE-në për të garantuar siguri juridike për të gjithë bartësit e funksioneve në sistemin e drejtësisë dhe sigurisë? Sa do ta marr parasysh ministri Selimi punë ne Grupit Punues të mandatuar nga Qeveria Kurti për të ofruar skenaret e mundshme të vetingut? Çfarë përfshirje premton se do të ketë për ta analizuar dhe realizuar procesin e vetingut në Kosovë? Si duhet të pavarësohet sistemi i drejtësisë dhe sigurisë sipas ministrit Selimi? Cilat do të jenë investimet e tij më të mëdha në fushën e sundimit të ligjit për ta rritur përkrahjen për drejtësinë? Çfarë hapash do të ndërmarrë që të rritet transparenca dhe llogaridhënia e sistemit të drejtësisë? Cilat janë prioritetet në fushën legjislative? Çfarë thotë për ligjin për konfiskimin e pasurisë të propozuar nga ish-ministrja Albulena Haxhiu?

Për këto dhe më shumë, ndiqeni intervistën ekskluzive të ministrit të Drejtësisë, Selim Selimi.