Për të tretën herë dështon marrja në pyetje e dëshmitarit Ekrem Demolli në rastin e MTPT-së

Raporton: Diana BERISHA

Prishtinë – As në seancën e së mërkurës nuk filloi të jap dëshminë e tij Ekrem Demolli në rastin e njohur si “MTPT”, për shkak se Florent Latifaj, avokat i të akuzuarit Nexhat Krasniqi nuk ishte prezent në këtë seancë. Në seancën e kaluar kryetarja e trupit gjykues Maria Tuma kërkoi nga Latifaj të sqaroi nëse ky i fundit është këshilltar i jashtëm i ministres së Drejtësisë Dhurata Hoxha, e që në këtë rast kjo ministri është përfaqësuese e palës së dëmtuar dhe sipas gjykatës kjo gjë paraqet konflikt interesi.

Të mërkurën në Gjykatën Themelore në Prishtinë, avokatja Edita Kusari zëvendësoi Latifajn dhe i dorëzoi një shkresë gjykatës. Kjo shkresë përmbante pranimin e dorëheqjes së Latifajt nga pozita e këshilltarit drejtuar Ministrisë së Drejtësisë. Gjyqtarja Tuma morri vendim që kjo seancë të mos mbahet pasi që Latifaj gjithashtu duhet ta dorëzoj shkresën mbi aprovimin e dorëheqjes nga ana e Ministrisë së Drejtësisë.

Në këtë proces gjyqësor, avokati Arianit Koci përfaqësues i të akuzuarit Endrit Shala, deklaroi se tërhiqet nga mbrojtja për të njëjtin. Ndërkaq Koci kërkoi nga gjykata që Shalës t’i caktohet një avokat sipas detyrës zyrtare.

Prokurori i çështjes Charles Hardaway propozoi që dëshmitari Ekrem Demolli, të mos ftohet për seancën e radhës, e cila është caktuar për 15 shtator për arsyeje se kanë mbetur shumë çështje të pazgjidhura, të cilat duhet të diskutohen në seancën e radhës. Prandaj si rrjedhojë Tuma morri vendim që Demolli të jap dëshminë e tij të premten me 16 shtator në ora 10.

Në aktakuzën e Prokurorisë Speciale të Republikës së  Kosovës përfshihen pesë persona të akuzuar për keqpërdorime, marrje e dhënie ryshfeti dhe vepra të  tjera, lidhur me disa tenderë që lidhen me ish Ministrinë e Transportit dhe Post Telekomunikacionit (MTPT).

Ndër ta janë ish Ministri i MTPT-së, Fatmir Limaj, ish-Drejtori i prokurimit Nexhat Krasniqi, Endrit Shala, Shpëtim Telaku dhe Florim Suka.

 

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë