Pas 4 vite gjykimi, prokurori Arben Kadriu tërhiqet nga aktakuza ndaj rojës së pyllit

Raporton:Syzana REXHEPI

Gjilan – Prokurori Arben Kadriu në fjalën përfundimtare deklaroi se me provat e administruara nga shqyrtimet gjyqësore nuk është vërtetuar se i akuzuari Sabri Miftari e ka kryer veprën penale “shpërdorim i detyrës zyrtare ose autorizimit “. Sipas tij ky fakt është vërtetuar me marrje në pyetje të dëshmitarëve Mejdi Berishës dhe Selman Selmanit. Përndryshe  Kadriu  tha se  ishte e pamundur që një zonë e pyllit prej 2000 h të kontrollohet vetëm nga një person.

Ky shqyrtim gjyqësor  zhvillohet në bazë të aktakuzës së Prokurorisë Themelore në Gjilan, ku Sabri Miftari, akuzohet se nuk e ka përmbushur detyrën zyrtare si roje e pyllit, ashtu që në sipërfaqen e pyllit – Njësia Menaxhuese Kopilaqë, tereni Letnicë dhe Stanqiq më 4 mars 2013, nga Agjencioni Pyjor i Kosovës është konstatuar dëmi i përgjithshëm prej 839.32 m³, nga të cilat të pa arsyetuara me fletëparaqitje kanë qenë 325.61 m³, edhe pse ka qenë i obliguar që këto dëme t’i raportoj në Njësinë e AKP-së në Viti, dhe me këto veprime u ka mundësuar përfitim material prerësve  ilegal të pyllit.

 

 

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë