Oficeri korrektues i Qendrës së Paraburgimit në Prizren mohon të ketë futur telefon mobil tek i paraburgosuri

Raporton: Valdet HAJDINI

Prizren – Ka filluar mbrojtjen e vet, oficeri korrektues në Qendrën e Paraburgimit në Prizren Kastriot Leku, i cili akuzohet për veprën penale ‘keqpërdorim i pozitës apo autoritetit zyrtar’, me arsyetimin se në mënyrë të paligjshme ka futur telefona celular për të burgosurit.

Në këtë seancë ka dëshmuar Ibrahim Kryeziu, djali i njërit të paraburgosur tek i cili janë gjetur telefoni mobil dhe mbushësi i tij, e që dyshohet se të njëjtat i ka futur i akuzuari Leku.

Dëshmitari Kryeziu para trupit gjykues të udhëhequr nga gjyqtarja Rahima Elezi, deklaroj se të akuzuarin Leku e njeh qe një kohë të gjatë, por që asnjëherë nuk i kishte kërkuar të fuste telefon mobil për babin që ishte i paraburgosur në Qendrën e Paraburgimit.

Në pyetjen e prokurori Mehdi Sefa nëse ndonjëherë i kishte kërkuar ndonjë shërbim të akuzuarit, dëshmitari Kryeziu tha “meqenëse babai vuante nga migrena, në 2-3 raste i kishte kërkuar t’i dërgonte barna kundër migrenës”.

Pas kësaj, shqyrtimi gjyqësor vazhdoi me mbrojtjen e të akuzuarit. Në mbrojtjen e vet i akuzuari deklaroj se në periudhën maj-gusht 2014 ka punuar si oficer korrektues në Qendrën e Paraburgimit në Prizren, po asnjëherë nuk ka bërë veprime që kanë rënë ndesh me ligjin apo rregullat e qendrës.

Në pyetjen e avokatit mbrojtës Nexhat Elshani nëse ka futur telefona mobil apo mbushës të tyre tek të paraburgosurit, i akuzuari Leku tha se në 2-3 raste i ka dhënë medikamente-solidamor të burgosurit Nexhat, me leje të mbikëqyrësit të ndërrimit.

“Asnjëherë nuk ka ndodhur që unë të fus telefona mobil apo adaptera për të burgosurit, por vetëm në 2 apo 3 raste njërit që burgosur i kam dhënë solidamor dhe atë më leje të mbikëqyrësit”, tha i akuzuari Leku.

Mbrojtjen e vet, i akuzuari Leku do ta vazhdoi më 14 tetor 2016, me fillim në ora 9.00, ku do të merret në pyetje nga prokurori i shtetit dhe anëtarët e trupit gjykues.

Ndryshe, ky shqyrtim gjyqësor zhvillohet në bazë të aktakuzës së Prokurorisë Themelore në Prizren, e cila ngarkon të akuzuarin Kastriot Leku se me qëllim të përfitimit material për vete, ka keqpërdorur detyrën e tij zyrtare. Kjo sipas prokurorisë ka ndodhur në atë mënyrë që në cilësi të personit zyrtar, Oficer Korrektues, ka futur telefon mobil në Qendrën e Paraburgimit në Prizren, për t’ia dhënë të paraburgosurit B.B. kundrejt një shume të konsiderueshme të hollash.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë