OBRAD TODOSIC KËRKON ANULIMIN E KONTRATËS SË VËRTETUAR NË GJYKATËN E KRUSHEVCIT

Raporton: Lutfi MORINA

Prizren – Obrad Todosic nga Prizreni, ka thënë se nuk ka nënshkruar asnjë kontratë e as nuk  e ka autorizuar askënd për të shitur pronën e tij.

Ai ka inicuar një padi civile në Gjykatën Themelore në Prizren, me të cilën kërkon anulimin e një kontrate për shitjen e një parcele të tij, pas luftës në Kosovë.

Të paditur në këtë rast janë Avdi Gashi, i përfaqësuar nga avokatja Bahrie Besimi, Xhevat Dakaj pa përfaqësues, Refki Zogaj dhe Nait Xhabali të cilët i përfaqëson avokati Ruzhdi Berisha.

Paditësi Todosic, i cili, në seancën e të enjtes, të mbajtur në Gjykatën Themelore në Priren, përfaqësohej nga Sinisha Zabunovic, ka thënë se prej vitit 2001, nuk e kishte vizituar pronën e tij, por në vitin 2006 kishte parë dy objekte të ndërtuara në pronën e tij.

Fillimisht kishte ngritur kallëzim penal ndaj pronarëve, për falsifikim, por nuk kishte ndodhur asgjë.

Pastaj me këshillat e të afërmve kishte ngritur padi civile, për anulimin e kontratës së nënshkruar nga djali i tij Nenad Todosic dhe Cvetu Todosic, gruaja e djalit të axhës së tij.

Avdi Gashi ka thënë se Dukagjin Kabashi, të cilin e ka mik shtëpie, ia ka kërkuar letërnjoftimin, që të regjistrojë një pronë në emër të tij, duke i premtuar se pasi ta shesë pronën, fitimin do ta ndajnë në pjesë të barabartë.

Tutje ka shtuar se vetëm është paraqitur në ish-Gjykatën Komunale të Prizrenit dhe ka nënshkruar dokumentet e shit-blerjes, ku edhe kishte pranuar 5 mijë euro.

Xhevat Dakaj, ka thënë se pronën e kishte blerë përmes Dukagjin Kabashit, me të cilin kishte shkuar deri në Merdar, ku ishte takuar edhe me një serb me emrin Momo.

Me të njëjtin i kishin nënshkruar dokumentet dhe i kishin dhënë atij 50 mijë euro.

Refki Zogaj dhe Nait Xhabali, pronarët aktual të pronës, kanë thënë se tokën e kanë blerë nga Xhevat Dakaj dhe se ata nuk kanë ide se çka ka ndodhur para viti 2005.

Tutje kanë thënë se pronën e kanë blerë në mënyrë të rregullt, përmes gjykatës dhe të gjitha dokumentet kanë qenë në rregull, pagesën e kanë bërë përmes bankës.

Të njëjtit, kur kishin bërë kërkesë për ndërtimin e objektit të lartë, kishin përgatitur të gjithë dokumentacionin, kishin pritur 3 muaj dhe pastaj e kishin marrë lejen, pa pasur asnjë problem rreth pronësisë.

Gjyqtarja e rastit, Edije Sezairi, për shkak të përfundimit të orarit të punës, ka ndërprerë shqyrtimin, ndërsa seancën e radhës e ka caktuar me 22 shtator 2016, ora 10:00.

Gjyqtarja ka vendosur që për seancën e radhës të ftohet Dukagjin Kabashi, që të dëshmojë për rrethanat e shit-blerjes së pronës në fjalë.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë