Nuk e pranon fajin se i shkaktoi dëm 3 mijë euro Komunës së Dragashit

Raporton- Samire BINAJ

Prizren- Nuri Ismaili ka mohuar fajësinë për shkaktimin e dëmit ndaj Komunës së Dragashit në vlerë prej 3 mijë euro

Këtë deklarim i akuzuari Nuro Ismaili e ka dhënë të enjten, në Gjykatën Themelore në Prizren, pas precizimit të dispozitivit të aktakuzës nga prokurori Mehdi Sefa.

“Nuk e ndjej veten fajtor për veprën penale për të cilën akuzohem” tha i akuzuari Ismaili, raporton “Betimi për Drejtësi”.

Paraprakisht, ai ka pasur vërejtje sa i përket dispozitivit të aktakuzës, i cili tha nuk e di se për çfarë arsye në dispozitiv konstatohet se i njëjti i ka shkaktuar Komunës së Dragashit dëmin në shumën prej 25 mijë e 680 euro.

Pas kësaj, prokurori Sefa ka bërë precizimin e aktakuzës duke thënë se në dispozitiv të aktakuzës të shtohet se dëmi i cili i është shkaktuar buxhetit të Komunës së Dragashit është në shumën prej 3mijë euro.

Po ashtu, në seancën e së enjtes është bërë leximi i shkresave të lëndës, ku fillimisht është bërë leximi i raportit të auditimit për pasqyrat financiare të Komunës së Dragashit për vitin 2019, udhëzimi me shkrim për inicimin e aktivitetit të prokurorimit të Komunës së Dragashit më 18 mars 2019, si dhe 14 prova të tjera për të cilat asnjëra nga palët nuk ka pasur vërejtje.

Tutje, i akuzuari Ismaili tha se mbetet në tërësi pranë deklaratës së dhënë në prokurori të dhënë me 25 nëntor 2020.

Ai shtoi se nuk është i gatshëm që të jap mbrojtjen e tij pasi që janë administruar prova të reja dhe për këtë kërkon nga trupi gjykues që ti jap një afat të arsyeshëm kohor të bëjë përgatitjen.

Për këtë, kryetarja e trupit gjykues, gjykatësja Raima Elezi ka ndërprerë seancën e sotme kurse seancën e radhës e ka caktuar që të mbahet më 15 korrik 2022.

Ndryshe, sipas aktakuzës së përpiluar më 30 nëntor 2020, e të cilën e ka siguruar “Betimi për Drejtësi”, Nuro Ismaili po akuzohet se nga 18 marsi 2019 e deri më 28 qershor 2019, si person përgjegjës-menaxher i zyrës së prokurimit në Komunën e Dragashit, duke shfrytëzuar detyrën apo autoritetin zyrtar, nuk i ka përmbushur detyrat zyrtare, me qëllim që të përfitojë dobi pasurore për operatorin ekonomik “Avni Murtezi” B.I.

Ismaili ngarkohet se si menaxher në Zyrën e Prokurimit në kundërshtim me ligjin ka lidh kontratë për furnizim me pelet me një operator më të shtrenjtë për 25 mijë e 680 euro.

Po ashtu, ai ngarkohet se ka dështuar të konfiskojë sigurinë e tenderit i datës 5 maj 2019 në shumë prej 3 mijë euro për furnizim me dru dhe pelet nga Operatori ekonomik “Avni Murtezi”. Po ashtu, Ismajli ngarkohet se pa i plotësuar të gjitha dokumentet i lidhet kontrata me operatorin më të shtrenjtë për 25,680 euro duke dëmtuar buxhetin e Komunës.

Me këto veprime, Nuro Ismaili po akuzohet se ka kryer veprën penale “keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar” nga neni 414, paragrafi 1 lidhur me paragrafin 3, nën paragrafi 3.2 të Kodit Penal. Sipas nenit 414, paragrafit 1, dënimi parashihet të jetë me burgim prej një deri në tetë vjet. /BetimipërDrejtësi

Shënim: Personat e përmendur në këtë artikull konsiderohen të pafajshëm, përveç̧ nëse nga gjykata vërtetohet se janë̈ fajtorë me vendim të formës së prerë

 

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë