Një vit burgim pasi pranoi se nga pakujdesia shkaktoi aksident ku një fëmijë u lëndua rëndë

Raporton: Elmaze GËRGURI HALITI

Prishtinë – Gjykata Themelore në Prishtinë e ka dënuar me 12 muaj burgim të akuzuarin Kadri Krasniqi pasi pranoi fajësinë se në 2016-ën, nga pakujdesia shkaktoi aksident ku një fëmijë pësoi lëndime të rënda trupore.

Aktgjykimi është shpallur të enjten nga gjykatësja Vlora Pacolli-Rexhepi, raporton “Betimi për Drejtësi”.

Në seancën fillestare të mbajtur me 28 dhjetor të këtij viti, pas leximit të aktakuzës nga prokurorja Fatmire Cacaj, i akuzuari ka pranuar fajësinë për veprën penale që i vihet në barrë.

Dënimi i shqiptuar ndaj të akuzuarit do të ekzekutohet sapo aktgjykimi të marrë formën e prerë

Po ashtu, i akuzuari obligohet të paguajë edhe shpenzimet procedurale dhe atë 30 euro në emër të paushallit gjyqësor, 30 euro për fondin e kompensimit të viktimave të krimit dhe 40 euro për ekspertizën e komunikacionit rrugor.

Pala e dëmtuar për realizimin e kërkesës pasurore juridike është udhëzuar në kontest civil.

I akuzuari ka kërkuar nga gjykata që dënimin me burgim t’ia zëvendësoj në dënimin me gjobë.

Një gjë të tillë gjykatësja Pacolli-Rexhepi nuk e ka aprovuar, sepse sipas Kodit Penal të Republikës së Kosovës, ky dënim nuk mund të zëvendësohet me gjobë, e njëjta e udhëzoi për të drejtën e ankesës në gjykatën e shkallës më të lartë në afat prej pesëmbëdhjetë ditësh pas pranimit të këtij vendimi.

Po ashtu, i akuzuari obligohet të paguajë edhe shpenzimet procedurale dhe atë 30 euro në emër të paushallit gjyqësor, 30 euro për fondin e kompensimit të viktimave të krimit dhe 40 euro për ekspertizën e komunikacionit rrugor.

Pala e dëmtuar për realizimin e kërkesës pasurore juridike është udhëzuar në kontest civil.

Sipas aktakuzës së ngritur më tetor të 2017-ës nga Prokuroria Themelore në Prishtinë, Kadri Krasniqi po akuzohet se më 24 tetor 2016, në rrugën Podujevë- Prishtinë, me të arritur në fshatin Bardhosh te shkolla “Anton Zako Çajupi” duke drejtuar veturën e tipit “VË Pasat”, duke mos e përshtatur shpejtësinë e lëvizjes dhe kushteve të rrugës, dendësinë e trafikut në mënyrë që mjetin ta ndalë në çdo kohë, në zonën e vendkalimit afër shkollës, ku rruga ishte  e rregulluar me shenja përkatëse të trafikut, me pjesën e përparme të automjetit e godet duke e hedhur në tokë të dëmtuarën  R.I, e cila në ato moment po kalonte rrugën nga ana e majtë në të djathtë të drejtimit të automjetit.

Me këtë rast, thuhet se e dëmtuara sipas ekspertizës mjeko-ligjore ka pësuar dëmtime të rënda trupore me pasoja të përkohshme për shëndetin.

Me këtë, po akuzohet se ka kryer  veprën penale “Rrezikimi i trafikut publik” nga neni 378, paragrafi 8 me paragrafin 1 të Kodit Penal, vepër kjo e dënueshme me burgim prej gjashtë muaj deri në pesë vite. /BetimipërDrejtësi

Shënim: Personat e përmendur në këtë artikull konsiderohen të pafajshëm, përveç̧ nëse nga gjykata vërtetohet se janë fajtorë me vendim të formës së prerë.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë