“NGRITJA” E AKTAKUZAVE PËRMES MEDIEVE

“Betimi për Drejtësi”

Ndiqeni emisionin “Betimi për Drejtësi” për shkeljen e të drejtave të të pandehurve në procedurën penale. Të drejtat e njeriut janë të drejta të garantuara me Kushtetën e Republikës së Kosovës dhe të gjitha Konventat, Praktikat dhe Standardet e Gjykatës Evropiane për të Drejtat e Njeriut, të cilat në Kosovë janë drejtpërdrejtë të zbatueshme. Por, këto të drejta shpesh mbesin vetëm në letër. Nën presion të mungesës së rezultateve në luftimin e krimit e korrupsionit, viteve të fundit, janë vërejtur edhe një ngritje të shpeshta të aktakuzave nga prokurorët. Fatkeqësisht, ngritja dhe rënia e aktakuzave nga prokurorët ka qenë trend gjatë vitit të fundit nga Prokurori i Shtetit. Gjatë trendit të ndjekjes dhe ngritjes së aktakuzave, prokurorët kanë ndërtuar një praktikë të kundërligjshme, përmes së cilës vazhdimisht shkelin të drejtat e të pandehurve. Prokurorët në disa raste jo vetëm që nuk i kanë intervistuar të pandehurit, ndaj të cilëve kanë ngritur aktakuza, por ata as nuk i kanë njoftuar për ngritjen e aktakuzave. Të pandehurit në shumë raste njoftohen vetëm përmes mediave dhe komunikatave të Prokurorit të Shtetit për ngritjen e aktakuzave ndaj tyre, por nuk njoftohen me aktakuzat dhe të njëjtat nuk i posedojnë fizikisht. Në këtë emision do të ndiqni hulumtimin e ngritjes së aktakuzave dhe njoftimin e të akuzuarve për këto aktakuza vetëm përmes mediave dhe komunikatave të Prokurorit të Shtetit.

Gjatë emisionit do të ndiqni rubrikën e rregullt të monitorimit të rasteve të korrupsionit, të përgatitur nga hulumtuesit e emisionit “Betimi për Drejtësi”.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë