Ngriten tensionet në seancën ku gjykohet i akuzuari për 60 euro ryshfet

Raporton: Diana BERISHA

Prishtinë, 9 Shkurt 2016 – Tensionet e ngritura si rezultat i pakënaqësive të të akuzuarit Gafurr Buja gjatë seancës gjyqësore të mbajtur të martën kanë detyruar kryetaren e trupit gjykues, Shadije Gërguri, që të angazhojë policinë për të rritur nivelin e sigurisë në sallën e gjykimit. I akuzuari Buja, gjatë sfidës në pyetjet e prokurores Dulina Hamiti, shprehi pakënaqësi për trajtimin e tij, duke pretenduar se vazhdimisht iu ishte mohuar e drejta që të shprehej. “Jam i pafajshëm dhe ka kalu kohë e gjatë me këtë rast… Ju nuk dini kurgjo, nuk po punoni qysh duhet…”, ishin disa prej reagimeve të të akuzuarit Buja.

Sipas aktakuzës së prokurores, Dulina Hamiti, i akuzuari Gafurr Buja, derisa kishte shërbyer si mbikëqyrës i punëtorëve të sigurimit “Security Code” në Fshatin Radevë të Komunës së Graqanicës tek pishina e peshqëve kishte keqpërdorur detyrën e tij zyrtare për të përfituar në mënyrë të kundërligjshme. Prokuroria pretendon se Buja kishte urdhëruar puntorët e sigurimit Nexhmedin dhe Rexhep Buja që të gjithë personave që kishin shkuar për të peshkuar në pishinë, t’ua kërkonin nga 5 euro. Në këtë mënyrë ata kishin përfituar shumën e cila arrinte deri në 60 euro, të cilën ia kishin dhënë Gafurr Bujës.

Në mbrojtjen e tij, i akuzuari Buja ështe deklaruar kundër aktakuzës, duke theksuar se nga fillimi i seancës gjyqësore ai është deklaruar i pafajshëm. Në pyetjet e parashtruara nga prokurorja Hamiti, i akuzuari Buja, është përgjigjur rreth përgjegjësive dhe detyrave që ka pasur në punë, duke theksuar se prej korrikut 2011 si mbikëqyrës i Pishinës kishte pasur për detyrë të kontaktonte drejtëpërdrejtë AKM-në (Agjencioni Kosovar i Mirëbesimit). Sipas tij, ky veprim tregon se të gjitha përgjegjësitë janë kryer dhe janë aprovuar nga AKM.

Në fjalën përfundimtare i akuzuari Gafurr Buja tha se e ndjen veten plotësisht të pafajshëm dhe mbetet në tërësi pranë deklaratave të më hershme. Trupi gjykues në seancën e radhës të caktuar më 12 shkurt do shpall aktgjykimin për këtë rast.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë