Ndiqeni sonte prej orës 21:00 në RTK1 emisionin “Betimi për Drejtësi” për vjetërsimin e krimeve në UP

“Betimi për Drejtësi”

Ndiqeni sonte prej orës 21 n’RTK1 emisionin “Betimi për Drejtësi”, në të cilin do të shfaqet hulumtimi i përgatitur nga gazetarja Bukurezë Surdulli, e cila ju sjellë hulumtimin në thelb rreth hetimit të zhvilluar për rastin e dallavereve me nota e regjistrime në Universitetin e Prishtinës. Të gjitha përgjimet në këtë rast, flasin për dallavere në regjistrimin e studentëve, të cilat ishin bërë në mes të studentëve dhe autoriteteve vendimmarrëse të Fakulteteve. Por, si u bë që të ngritët aktakuzë vetëm ndaj studentëve? Pse policia dhe prokuroria nuk patën guximin që të hetojnë dhe mundësisht të akuzojnë profesorët, për të cilët njëjtë kishte sms se kanë bërë pazarllëqe me regjistrime e nota? Çfarë thotë prokurori i rastit Abdurrahim Islami për këtë? A i ka mbetë merak atij që kjo lëndë të zgjerohet edhe tek profesorët? Pse u konsiderua lëndë e komplikuar dhe askush su morr me profesorët? Pse vetë prokurori Islami su morr me profesorët? A po merret tash dikush me ta? A ka ndonjë pazar politik që të shpëtojnë profesorët, pa i akuzuar fare, ndërsa studentët të shpëtojnë përmes parashkrimit të lëndës? Pse po zvarritet trajtimi i kësaj lënde në Gjykatë? Sa vepra janë vjetërsuar në këtë lëndë dhe kush ka shpëtuar nga dënimi eventual? Sa kohë ka mbetur që të ikë treni përfundimisht dhe që të gjithë të lirohen për shkak të vjetërsimit të lëndës? Çfarë thonë të akuzuarit, avokatët, prokurori dhe gjykata? Kush është fajtor për vjetërsimin e kësaj lënde? Kush po dëmtohet prej trajtimit të këtij rasti, i cili po vjetërsohet çdo ditë në gjykatë?

Para transmetimit të këtij hulumtimi, ndiqeni rubrikën e monitorimit të rasteve të korrupsionit në të gjitha Gjykatat e Republikës së Kosovës, të përgatitur nga hulumtuesja Diana Berisha.

“Betimi për Drejtësi” çdo të mërkurë prej orës 21:00 në RTK1.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë