Ndikimet në konkursin e IPK-së

“Betimi për Drejtësi”

Ndiqeni emisionin “Betimi për Drejtësi” për hulumtim e zhvilluar mbi shkeljet ligjore të një konkursi në Inspektoratin Policor të Kosovës. Ky institucion, kishte shpallur konkurs për 17 pozita të inspektorëve/hetuesve. Në këtë konkurs kishin konkurruar edhe djali i axhës së Kryeshefit të IPK-së, Hilmi Mehmeti. Në fazën e dytë të testimit fizik, djali i axhës së Kryeshefit, së bashku me një kandidate tjetër, nuk kishin arritur të kalonin me sukses. Do të ndiqni një audio-incizim të cilin e ekipi “Betimi për Drejtësi” e ka siguruar dhe i cili dëshmon se si Kryeshefi është zënë, siç thotë populli, me pelë për dore, duke tentuar të ndikojë me çdo kusht tek anëtarët e Komisionit që djali i axhës së tij dhe kjo  kandidate tjetër të kalojnë tutje në konkurs, edhe pse nuk kishin kaluar testin fizik. Ndërkohë, Informatori Qerim Bytyqi, Kryetari i Komisionit përzgjedhës duke shfrytëzuar Ligjin për Mbrojtjen e Informatorëve, Ligjin për IPK dhe Kodin Penal, ka informuar Ministrin e Punëve të Brendshme dhe Prokurorinë për parregullësitë e këtij konkursi. Por, edhe këtu ka probleme. Hetimet ndaj Kryeshefit të IPK-së, i zhvillon prokurori Ibrahim Berisha, djali i të cilit, ka konkurruar në këtë konkurs dhe ka kaluar me sukses. Pas një luftë të shkresave nga informatori Qerim Bytyqi, prokurori Ibrahim Berisha, i cili kishte zhvilluar disa takime me Kryeshefin e IPK-së është tërhequr nga hetimi i rastit.

Gjatë emisionit do të ndiqni edhe rubrikën e monitorimit të rasteve të korrupsionit të përgatitur nga hulumtuesit e “Betimi për Drejtësi

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë