Mungon prokurorja dhe i akuzuari, shtyhet seanca për përvetësim gjatë ushtrimit të detyrës

Raporton: Adem KRASNIQI

Prishtinë – Seanca e shqyrtimit fillestar, e paraparë të mbahet ndaj të akuzuarit Abit Kastrati, për veprën penale përvetësim gjatë ushtrimit të detyrës, u shty sepse prokurorja Dulina Hamiti dhe i akuzuari Abit Kastrati, nuk prezantuan në seancë.

Siç tha gjyqtari i rastit Elmaz Zenuni, prokurorja Hamiti ishte e zënë në një seancë tjetër që është me paraburgim, ku patjetër duhej të ishte prezent, kurse për të akuzuarin Kastrati nuk kishte njohuri pse nuk kishte ardhur në seancë. Seanca u shty në afat të pacaktuar.

Sipas prokurorisë, Abit Kastrati gjatë fillimit të vitit 2007, si ish punëtor në NTSH “Urata” në Prishtinë, dhe i cili në ndërkohë ishte menaxher në firmën NTP “Arjoni Comm” në Prishtinë, kishte përvetësuar një ekskavator i cili gjendej në oborrin e NTSH “Urata”, duke e përdorur për nevoja të firmës së tij NTP “Arjoni”, deri më tetë qershor 2007. Po me këtë datë, policia e kishte gjetur ekskavatorin  tek i pandehuri Abit Kastrati në Obiliq, dhe e kishte kthyer në oborrin e NTSH “Urata”. Me këtë rast, i pandehuri Kastrati i kishte shkaktuar dëme kësaj NTSH “Urata”-së, në vlerë prej 32.000 euro. Kësisoj kishte kryer veprën penale “përvetësimi gjatë ushtrimit të detyrës”.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë