MUNGON PROKURORI, SHTYHET SEANCA NDAJ ZYRTARËVE TË BSPK-SË

Raporton: Gita LUSHI

Prishtinë- Mungesa e prokurorit të shtetit, IlazBeqiri, bëri që të shtyhet shqyrtimi kryesor i paraparë të mbahet të enjtën ndaj tre ish- zyrtarëve të Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Kosovës (BSPK), Bahri Shabani , Rrahman Emini dhe Sami Rrahmani.

I kontaktuar nga “Betimi për Drejtësi”, gjyqtari i rastit Beqir Kalludra, tha se nuk ishte njoftuar me kohë për mungesën e prokurorit.  “Sapo më lajmëroi prokurori se gjendet në një trajnim në Durrës dhe nuk mund të jetë prezent në seancë”, u shpreh ai. Tutje ai shtoi se përveç mungesës së prokurorit, prezent nuk ishin edhe dy të akuzuarit Bahri Shabani dhe Sami Rrahmani, si dhe avokati Haxhi Millaku, të cilët nuk u paraqitën në gjykatë edhe përkundër ftesave që kishin marrë.

Gjyqtari Beqir Kalludra, theksoi se do të merr masa për mungesën e palëve në procedurë. Sipas tij, për mungesën e prokurorit do të njoftohet kryeprokurori i Prokurorisë Themelore në Prishtinë, Imer Beka, ndërsa për dy të akuzuarit, të cilët nuk e kanë arsyetuar mungesën e tyre, do të lëshohet urdhër për sjelljen e tyre me forcë në seancë. Mirëpo, një veprim të tillë e kundërshoi avokati Basri Jupolli, i cili kërkoi që të mos lëshohet një urdhër i tillë për të akuzuarit, pasi garantoi se në seancën e radhës do të jenë të pranishëm të dy. Sipas tij, arsyeja e mos ardhjes së tyre mund të jetë harresa.

Me këtë rast, seanca e rradhës u caktua të mbahet më datë 8 qershor 2016.

Tre zyrtarët e BSPK-së, prokuroria Themelore e Prishtinës i akuzon se të njëjtit në cilësinë e personave zyrtarë  në bazë të marrëveshjes paraprake e me qëllim të përvetësimit gjatë ushtrimit të detyrës,  Bahri Shabani si kryetar i BSPK-së,  RrahmanEmini si përgjegjës i financave dhe  Sami Rrahmani si shofer në këtë institucion, kanë tërhequr nga arka si huazim për Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale shumën e parave prej 11 mijë e 500 euro. Ndërsa një kontratë e tillë nuk ekziston në MPMS, me çka mjetet e tërhequra janë përvetësuar nga të akuzuarit, të cilët e kanë mbyllur arkën në emër të kthimit të huazimit nga kjo ministri.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë