MUNGON PROKURORI, SHTYHET SEANCA KUNDËR TË AKUZUARIT PËR RREZIKIM TË TRAFIKUT PUBLIK

Raporton: Verona KADRIU

Ferizaj – Seanca e paraparë të mbahej më 6 korrik 2016 në ora 10:30, kundër të pandehurit Blendi Tafarshiku i akuzuar për veprën penale “rrezikimi trafikut publik”, nuk u mbajt për shkak të mungesës së prokurori, i cili nuk e ka njoftuar Gjykatën Themelore në Ferizaj për arsyet e mungesës. Gjykatësi individual i çështjes, Faton Ajvazi tha se për shkak të mosplotësimit të kushteve ligjore për zhvillimin me rregull të procedurës, seanca shtyhet për 7 shator 2016 në ora 09:00.

Prokuroria Themelore në Ferizaj ka ngritur aktakuzë ndaj të pandehurit Blendi Tafarshiku me të cilën akuzohet për veprën penale “rrezikimi i trafikut publik” nga neni  378 paragrafi 6 lidhur me paragrafin 1 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës, sepse me datë 6 maj 2015, rreth orës 07:20, në Ferizaj, duke drejtuar automjetin e tij “Citroen C3”, në kundërshtim me nenin 54.1 të LSKRR-së, nga pakujdesia ka rrezikuar trafikun publik dhe jetën e njerëzve, në atë mënyrë që nuk e ka përshtatur shpejtësinë e lëvizjes dhe kushtet në rrugë, ashtu që humbë kontrollin mbi timon dhe kalon në trotuar në drejtimin e kundërt të lëvizjes, godet shtyllën elektrike të cilën e rrëzon, me ç’rast pos dëmit material, lëndime të lehta trupore pëson pasagjeri i tij Nazim Jaha dhe atë ndrydhje në nyjën e supit të djathtë, me pasoja të përkohshme për shëndetin, të përshkruar si në ekspertizën e ekspertit mjeko-ligjor të datës 17 shkurt 2016.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë