MUNGON I DËMTUARI, SHTYHET GJYKIMI NË RASTIN NDAJ ISH-REKTORIT TË UPZ-së

Raporton: Lutfi MORINA

Prizren – Në Gjykatën Themelore në Prizren, të mërkurën, ishte paraparë të vazhdonte gjykimi ndaj të akuzuarve Mazllum Baraliu, Adem Sallauka dhe Halim Haziraj, nën akuzën se kanë keqpërdorur detyrat e tyre zyrtare në Universitetin Publik të Prizrenit (UPZ), por i njëjti nuk u mbajt në mungesë të të dëmtuarit Enver Sopjani dhe përfaqësuesit të tij Naser Sopjani, të cilët mungesën nuk e kanë arsyetuar.

Pasi u konstatuar mungesa e të dëmtuarit në sallën e gjykimit, prokurori i rastit, Sefer Morina, ka deklaruar se nuk ka kushte për të vazhduar seanca, pasi që në këtë fazë të procedurës ku do të administrohen provat materiale, prezenca  e tij është më se  nevojshme.

Lidhur me këtë rrethanë të krijuar, mbrojtësi i të akuzuarit Mazllum Baraliu, avokati Ilmi Zhitia, ka deklaruar se pala e dëmtuar  ka qenë e njoftuar në mënyrë të rregullt për këtë seancë, mungesën nuk e ka arsyetuar, andaj ka thënë se nuk ka asnjë pengesë që të vazhdohet me shqyrtimin, sepse mbetet në dëshirën  e palës së dëmtuar nëse dëshiron të marrë pjesë në seancë apo jo dhe se dispozitat ligjore nuk parashohin ndërprerjen e seancën në mungesë të të dëmtuarit dhe përfaqësuesit të tij, të ftuar me rregull.

Mbrojtësi i të akuzuarit Adem Sallauka, avokati Fatmir Jëlliqi, ka deklaruar se mungesa e të dëmtuarit, në këtë fazë të procedurës, paraqet një hendikep të madh në mbarëvajtjen e shqyrtimit, por e ka lënë në vlerësim të trupit gjykues, nëse duhet të vazhdohet seanca apo të ndërpritet.

Ndërsa mbrojtësi i të akuzuarit Halim Haziraj, avokati Osman Zajmi, ka kërkuar që seanca të ndërpritet, me arsye se i dëmtuari ka bërë kallëzimin penal, se i njëjti është dëshmitar kyç në këtë çështje dhe është e domosdoshme prania e tij në shqyrtim.

Kryetari i trupit gjykues, Skender Çoçaj, ka shpallur vendimin e trupit gjykues, sipas të cilit nuk ka kushte ligjore për vazhdimin e shqyrtimit, andaj shqyrtimin e ka ndërprerë dhe vazhdimin e të njëjtit e ka caktuar me datën 12.07.2016, në ora 10:00.

Më 22 Tetor 2015, Prokuroria Themelore në Prizren, ka ngritur aktakuzë ndaj të pandehurve  Mazllum Baraliu, Adem Sallauka dhe Halim Haziraj, të cilët i akuzon se në bashkëkryerje, kanë kryer  veprën penale të keqpërdorimit të detyrës zyrtare, në atë mënyrë që duke punuar në Universitetitn e Prizrenit, me dashje, dijeni dhe qëllim për të shkaktuar dëm, i shkelin të drejtat e të dëmtuarit, Enver Sopjani, i cili megjithëse kishte kontratë valide të lëshuar nga UPZ-ja, prej datës 10.06.201, deri me datën 09.06.2014, në pozitën e Prorektorittë UPZ-së, atij ia ndërprenë marrëdhënien e punës, në mënyrë të njëanshme, me vendimin e datës 10.10.2011, të lëshuar nga rektori i asaj kohe, Mazllum Baraliu, të nënshkruar nga Adem Sallauka dhe Halim Haziraj.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë