MUNGON I AKUZUARI AVOKATI MBROJTËS, SHTYHET SEANCA PËR KORRUPSION

Raporton: Lutfi MORINA

Gjakovë- Mungesa e të akuzuarit Ukë Ahmeti dhe mbrojtësit të tij, avokatit Ndrec Doda, ka bërë që të martën, të mos plotësohen kushtet ligjore për mbajtjen e shqyrtimit gjyqësor në këtë rast. Kryetari i trupit gjykues, Artan Sejrani, konstatoi se mbrojtësi i të akuzuarit, vetëm një orë para fillimit të seancës, kishte njoftuar me anë të një parashtrese se është i angazhuar në një seancë tjetër. Me këtë arsyetim i njëjti kishte kërkuar shtyerjen e këtij shqyrtimi gjyqësor për një datë tjetër.
Në këtë rast u mor vendim që seanca e rradhës të caktohet për datën 11 maj 2016.

Në fund të vitit 2015, Prokuroria Themelore në Gjakovë ka akuzuar  Ukë Ahmetin se nuk e ka përmbushur detyrën e tij zyrtare, në atë mënyrë që në cilësi të drejtorit në shkollën e mesme të ulët “Hazir Rama” në fshatin Kralan, nuk e ka nënshkruar kontratën e një mësuesi të matematikës,  i cili ishte përzgjedhur si mësimdhënës sipas konkursit. Sipas disozitivit të aktakuzës,  tani i pandehuri Ahmeti, nuk e kishte nënshkruar kontratën në fjalë ,pasi sipas tij atë mësimdhënës nuk e duan banorët e atij fshati. Me këtë rast, i njëjti i’a ka vazhduar kontratën mësuesit që kishte qenë deri në atë kohë, por që i cili nuk kishte konkurruar fare për të vazhduar punën e tij në atë pozitë. Në bazë të këtyre fakteve, Ukë Ahmeti akuzohet se ka kryer veprën penale “ keqpërdorim i detyrës apo autoritetit zyrtar”.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë