Mungon dëshmitari, shtyhet seanca  për  korrupsion

Raporton: Syzana REXHEPI

Gjilan -Seanca e paraparë të mbahej  të mërkurën  në Gjykatën Themelore në Gjilan ndaj të akuzuarit Refik Latifaj  për shkak të veprës penale “keqpërdorim i pozitës apo autoritetit”, nuk u mbajt pasi që mungoi dëshmitari Ramiz Spahiu.

Kryetari i trupit gjykues, Aziz Shaqiri  konstatoi se dëshmitari është ftuar në mënyrë të rregullt si dhe ftesën e ka pranuar ndërsa mungesën nuk e ka arsyetuar, andaj për shkak të mosplotësimit të kushteve ligjore shqyrtimi gjyqësor i caktuar nuk u mbajt, ndërsa seanca e radhës  u caktua më 11nëntor 2016,ora 13:00.

Refik Latifaj akuzohet se ka kryer veprën penale “keqpërdorim i pozitës apo autoritetit”, duke iu ndihmuar në forma të ndryshme kompanive që merren me eksploatimin e rërës dhe zhavorit. Kjo ndihmë kishte konsistuar në dhënien e instruksioneve për eksploatim ilegal, të rërës dhe zhavorit, duke i udhëzuar kompanitë të pajisen me dokumente fiktive doganore si mbulesë për veprimtarinë e tyre ilegale.

Për këto veprime prokuroria pretendon që Refik Latifaj i ka kryer me qëllim të dobisë së kundërligjshëm pasurore. Sipas aktakuzës, Latifaj kishte vepruar në kundërshtim me vendimin e Qeverisë së Republikës së Kosovës, numër 02/46, të 2 nëntorit 2011, me të cilin është ndaluar në tërësi eksploatimin e materive nga shtretërit, brigjet dhe hapësirat për rreth lumenjve.

 

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë