MBROJTJA KËRKON HUDHJE TË AKTKAUZËS PËR KONTRABANDIMIN ME MIGRANT

Raporton: Valdet HAJDINI

Prishtinë – Në seancën e shqyrtimit të dytë, avokati mbrojtës Afrim Salihu ka parashtruar kërkesën për hudhje të aktakuzës, për të akuzuarin Nexhmi Ejupi, i akuzuar për veprat penale kontrabandim me migrant dhe dhënie e ryshfetit.

Avokati Salihu kërkoi nga gjykata që të hedhë aktakuzën, për faktin se e njejta është e pabazuar dhe nuk ka prova që e mbështesin faktin se në rastin konkret kemi të bëjmë më kontrabandim.

Në anën tjetër, prokurorja e rastit Habibe Statovci-Salihi, duke u përgjigjur në kërkesën e mbrojtjes për hudhje të aktakuzës tha se aktakuza është hartuar në harmoni me dispozitat ligjore dhe ka mbështetje të mjaftueshme në prova, për të vërtetuar kryerjen e veprës penale nga i akuzuari.

Tutje, prokurorja Statovci-Salihi deklaroj se personat që kanë qenë në veturën e të akuzuarit tashmë e kanë arritur qëllimin e tyre final, daljen jashtë shtetit dhe tani gjenden në vendet e Europës, që vërteton kryerjen e veprës penale me të cilën i akuzuari ngarkohet në aktakuzë.

Gjyqtari i rastit Beqir Kalludra i njoftoi palët se me aktvendim do të vendosë lidhur me kërkesën e mbrojtes, ndërsa seancën e ardhshme do t’a caktoj pasi që aktvendimi të marr formën e prerë.

Sipas pretendimit të prokurorisë, i akuzuari Nexhmi Ejupi ngarkohet me veprën penale trafikim me migrant, pasi që ka tentuar që katër persona t’i kaloj nga territori i Kosovës në territorin e Serbisë, e më pastaj të njejtit të shkojnë në drejtim të vendeve europiane, e gjitha në këmbim të shumës monetare. Gjithashtu, i njejti akuzuahet për tentim të dhënies së ryshfetit zyrtarëve doganor, me qëllim lehtësimin e kalimit të kufirit.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë