MBAHET SHQYRTIMI I DYTË NDAJ MIKEL QUPIT, I AKUZUAR PËR PLANIFIKIM TË VRASJES SË MIMOZA KUSARIT

Raporton: Lutfi MORINA

Gjakovë – Të mërkurën, në Gjykatën Themelore në Gjakovë, është mbajtur shqyrtimi i dytë, ndaj të akuzuarit, Mikel Qupi, i cili akuzohet se në bashkëpunim me dy shtetas të Republikës së Shqipërisë, Alberto Shiqerukaj dhe Gramoz Nokshiqi, ka planifikuar vrasjen e Kryetares së Komunës së Gjakovës, Mimoza Kusari-Lila.

Kryetari trupit gjykues, Gëzim Pozhegu, ka njoftuar se mbrojtja nuk ka paraqitur kërkesë për hudhjen  e aktakuzës ose kundërshtimin e provave.

Mbrojtësi i të akuzuarit, avokati Besnik Berisha, ka deklaruar se megjithëse në këtë fazë të procedurës, ka prova që sipas tij janë siguruar në kundërshtim me dispozitat e KPPK-së dhe se provat e dorëzuara atij, nga prokuroria, janë të palexueshme, ai nuk do të shfrytëzojë rastin ta ndërpresë këtë procedurë por se është i hapur që në shqyrtimin gjyqësor të përballet me provat dhe dëshmitarët e prokurorisë që sipas tij disa janë me të kaluar kriminale.

Prokurori Special, Ali Rexha, ka deklaruar se është në dispozicion të mbrojtjes për ofrimin e provave të nevojshme dhe se ka kërkuar ndihmë juridike ndërkombëtare rreth shtetasve nga Shqipëria.

I akuzuari Mikel Qupi nuk e kishte pranuar fajësinë për këtë vepër penale, në shqyrtimin fillestar, të mbajtur ka fundi i janarit të këtij viti.

Gjatë viti të kaluar, Kryetarja e Gjakovës, Mimoza Kusari-Lila, kishte deklaruar publikisht se ka pasur një planifikim për vrasjen e saj. Këtë e kishte kuptuar, pasi që njëri nga vrasësit e paguar ishte penduar dhe kishte raportuar në organe policore të Shqipërisë e këta të fundit kanë njoftuar Policinë e Kosovës.

Më 8 tetor 2015, Policia e Kosovës kishte njoftuar për arrestimin e Mikel Qupit, si të dyshuar për planifikimin e vrasjes së kryetares Kusari-Lila, i cili nga ajo kohë gjendet në paraburgim.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë