Ligjshmëria e përfitimeve në Gjykatën Supreme

Raporton: “Betimi për Drejtësi”

Ndiqeni emisionin “Betimi për Drejtësi” ku është trajtuar tema “Ligjshmëria e përfitimeve në Gjykatën Supreme”.

Ndonëse janë ndër zyrtarët publikë më të paguar në Kosovë, sikurse prokurorët e Zyrës së Kryeprokurorit të Shtetit, edhe gjykatësit e Gjykatës Supreme të Kosovës vazhdojnë të përfitojnë të hyra shtesë jashtë pagës bazë, të cilat shkojnë në mijëra euro. Këta gjykatës, që marrin paga mujore që shkojnë nga 2,655.00 euro deri në 2,950.00 euro, kanë vazhduar që buxhetin e tyre ta pasurojnë edhe me të hyra tjera shtesë nga buxheti që mbushet nga taksapaguesit kosovar.

Për këto dhe më shumë ndiqni hulumtimin që dëshmon për ligjshmërinë se si këta gjykatës, të cilët funksionin e tyre e ushtrojnë në instancën më të lartë gjyqësore në Kosovë, përveç pagës së tyre bazë, kanë vazhduar të marrin edhe paga, shtesa, kompensime e mëditje tjera nga buxheti publik.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë