Ligjet e sfiduara në Gjykatën Kushtetuese

“Betimi për Drejtësi”

Ndiqeni emisionin “Betimi për Drejtësi” për ligjet e sfiduara nga Avokati i Popullit në Gjykatën Kushtetuese. Së fundi është ngritur një debat publik rreth kushtetutshmërisë së dy ligjeve bazike, të cilat kanë rëndësi shumë të madhe në funksionimin e administratës shtetërore. Aq debat është ngritur saqë Avokati i Popullit është detyruar të bëjë edhe reagim publik për format e kërcënimit në adresë të këtij institucioni, i cili është kërcënuar që ligjin mos ta dërgoj në Gjykatën Kushtetuese. Fjala është për dy prej ligjeve më të rëndësishme, Ligjin për Zyrtarët Publik dhe Ligjin për Pagat. Kushtetutshmëria e tyre është sfiduar nga Avokati i Popullit në Gjykatën Kushtetuese të Republikës së Kosovës. Për të diskutuar për këto tema, ndiqeni intervistën me Avokatin e Popullit, z. Hilmi Jashari. Intervista është zhvilluar nga Gzim Shala.

Gjatë emisionit do të shfaqet edhe rubrika e rregullt e monitorimit të rasteve të korrupsionit në të gjitha gjykatat e Republikës së Kosovës.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë