KONTESTIMI I ZYRËS PËR VERIFIKIM GJYQËSOR

Ndiqeni emisionin “Betimi për Drejtësi” për kontestimin e mandatit ligjor të Zyrës për Vlerësim dhe Verifikim Gjyqësor. Përveç akuzave për ndikime politike në përzgjedhjen e udhëheqësve të institucioneve të drejtësisë, gara për Kryetar të Gjykatës së Apelit në Prishtinë dhe gabimet e Zyrës për Vlerësim dhe Verifikim Gjyqësor nxorën në shesh kontestimin e mandatit ligjor të kësaj zyre. Mbi çfarë baze kushtetuese dhe ligjore funksionon Zyra për Vlerësim dhe Verifikim Gjyqësor? Pse kontestohet funksionimi i kësaj zyre? Si duhet të rregullohet mandati i kësaj zyre? Çfarë thonë drejtuesit e Këshillit Gjyqësor të Kosovës? Çfarë thonë drejtuesit e Zyrës për Vlerësim dhe Verifikim Gjyqësor? Çfarë thonë ekspertët juridik nga shoqëria civile që e monitorojnë sistemin gjyqësor?

Për të debatuar rreth kontestimit të mandatit ligjor të Zyrës për Vlerësim dhe Verifikim Gjyqësor mysafirë të Betim Musliut janë:

  1. Hazir Lushaj, Shef i Zyrës për Vlerësim dhe Verifikim Gjyqësor dhe
  2. Ehat Miftaraj. Hulumtues i Lartë në Institutin e Kosovës për Drejtësi

Gjatë emisionit shfaqet rubrika e monitorimit të rasteve të korrupsionit si dhe storia e përgatitur rreth temës së debatit.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë