KONFISKIMI I PASURISË SË PALIGJSHME (EMISIONI I PLOTË)

“Betimi për Drejtësi”

Ndiqeni emisionin “Betimi për Drejtësi” për konfiskimin e pasurive të paligjshme në Kosovë.  Cila është pasuria e sekuestruar dhe konfiskuar në Kosovë? Sa pasuri të sekuestruar dhe konfiskuar ka në administrim Agjencia për Administrimin e Pasurisë së Sekuestruar dhe Konfiskuar? Pse ka kontradikta në mes të raporteve të institucioneve rreth të dhënave për pasuritë e sekuestruara dhe konfiskuara? Pse ende nuk ka të dhëna të detajuara që tregojnë se nga cilat vepra penale burojnë pasuritë e sekuestruara dhe konfiskuara? Cili është bashkëpunimi ndër institucional në luftimin e pasurive të paligjshme? Pse prokurorët dhe gjykatësit nuk po i zbatojnë dispozitat ligjore të sekuestrimit dhe konfiskimit të pasurive të paligjshme? Sa prokurorët bëjnë kërkesa për sekuestrim dhe konfiskim? Sa gjykatësit aprovojnë këto kërkesa? A ka neglizhencë nga ana e prokurorëve dhe gjykatësve në trajtimin e rasteve ku ka mundësi për sekuestrim dhe konfiskim? Sa ka raste kur pasuritë e sekuestruara stërshiten pa problem? Pse nuk po lejohet të shiten pasuritë e sekuestruara? Sa po devalvohen këto pasuri të sekuestruara? Sa ka kapacitete Agjencia për mirëmbajtjen e këtyre pasurive të sekuestruara? A ka probleme ligjore në fushën e sekuestrimit dhe konfiskimit? A duhet Kosova të miratojë Ligjin Anti Mafia? Si mund të keqpërdoret ky ligj nga politika dhe sistemi i drejtësisë?

Për të gjitha këto dhe më shumë për luftën kundër pasurisë së paligjshme, ndiqeni intervistën me Drejtorin e Agjencisë për Menaxhimin e Pasurisë së Sekuestruar dhe Konfiskuar, z. Rrahim Rama.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë