KËRCËNIMET NDAJ GAZETARËVE

“Betimi për Drejtësi”

Ndiqeni emisionin “Betimi për Drejtësi” për kërcënimet ndaj gazetarëve në Kosovë. Çfarë sigurie kanë gazetarët në Kosovë? Cila është pozita e gazetarëve në legjislacionin e Kosovës? Si trajtohen gazetarët në aspektin ligjor? A mund të ndiqen penalisht gazetarët për punën e tyre? Në cilat raste prokuroria kërkon që gazetarët të deklarojnë burimet e tyre? Sa e kuptojnë përfaqësuesit e institucioneve publike rolin dhe rëndësinë e gazetarit? Sa e kuptojnë policia, prokuroria dhe gjyqësori rolin e gazetarit? Sa janë të trajnuar bartësit e institucioneve publike për të komunikuar dhe bashkëpunuar me gazetarët? Sa gazetarët janë cak i kanosjeve, kërcënimeve, sulmeve dhe vrasjeve? Sa raste të tilla vazhdojnë të mbesin të pazbardhura nga sistemi i drejtësisë? Sa raste janë të iniciuara kur gazetarët janë viktima për shkak të profesionit të tyre? Çka po ndodhë me rastet e kërcënimeve më të freskëta si bomba në RTK, bomba në shtëpinë private të Drejtorit të Përgjithshëm të RTK-së, Mentor Shala, sulmi ndaj Gazmend Morinës, kërcënimet ndaj Arbana Xharrës, Berat Buzhalës, etj? Sa prokurorët po lexojnë dhe po merren me inicimin e rasteve të raportuara nga gazetarët? Sa po sfidohet prokuroria nga lajmet e rrejshme?

Për të gjitha këto dhe më shumë, ndiqeni intervistën me z.Besim Kelmendi, prokuror në Zyrën e Kryeprokurorit të Shtetit.

Gjatë emisionit ndiqeni rubrikën e monitorimit të rasteve të korrupsionit të përgatitur nga hulumtuesit e emisionit “Betimi për Drejtësi”.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë