ISH-DREJTORI I SHKOLLËS “ARBËRIA”, DËNOHET ME DY VITE BURGIM ME KUSHT

Raporton: Syzana REXHEPI

Gjilan – I akuzuari Nehat Salihu, u dënua me dy vite burg me kusht për veprën penale keqpërdorim i pozitës apo autoritetit zyrtar. I njejti, këtë vepër e kishte kryer në cilësinë e Drejtorit të Shkollës së Mesme “Arbëria” në Gjilan.  Nehat Salihu, në shqyrtimin fillestar e pranoj fajësinë e tij për veprën me të cilën u ngarkua nga aktakuza e prokurorisë.

Gjatë kësaj seance, në Gjykatën Themelore në Gjilan, prokurori i çështjes Arben Kadriu lexoj aktakuzën dhe i akuzuari pas konsultimeve me avokatin e tij Begzad Hajrullahun,të cilin ia ka caktuar gjykata, ka pranuar fajësinë.

Shqyrtimi fillestar ka qenë e paraparë që të mbahej më herët, mirëpo ishte shtyrë me arsye që të negociohet marrëveshja me prokurorin ,mirëpo një gjë e tillë nuk u arrit në mes palëve.

Nehat Salihu, akuzohet për shkak se si Drejtor i Shkollës së Mesme “Arbëria” në Gjilan, kishte vepruar në kundërshtim me Udhëzimin Adminstrativ të MASHT-it, të datës 28 janar 2003. Sipas aktakuzës përkundër faktit se Salihu ka qenë në dijeni se mësimdhënësi i lëndës së Edukatës Fizike, Isa Muslija, ka munguar në punë nga data 28 tetor 2014 deri më 2 mars 2015, dhe ka qenë në listën e pagave duke realizuar të ardhurat, i njëjti nuk e ka paraqitur rastin pran Komunës e Gjilanit. Por në mënyrë të kundërligjshme ia kishte ndarë orët mësimëdhënësit tjetër të kësaj shkolle, pa dijeni dhe konsultë me Komunën. Në këtë mënyrë i shkaktuar dëm material buxhetit komunal, ndërsa Isa Muslijas i ka mundësuar përfitime në vlerë prej 1.034.64 euro.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë