Intervistë: Valon Kurtaj

Raporton: “Betimi për Drejtësi”

Prishtinë – Ndiqeni intervistën me drejtorin e Akademisë së Drejtësisë, Valon Kurtaj.

Cila është qasja e Akademisë së Drejtësisë përballë ngritjes së profesionalizmit të gjykatësve dhe prokurorëve? Sa është në gjendje Akademia e Drejtësisë t’i plotësojë kërkesat dhe nevojat për ngritjen profesionale të gjykatësve dhe prokurorëve? Cili është niveli profesional i trajnuesve në Akademinë e Drejtësisë? A ka trajnues në Akademinë e Drejtësisë të cilët ligjërojnë për të drejta të njeriut, por nuk e flasin gjuhën angleze, si gjuhë zyrtare të Gjykatës së Strasburgut? A është duke e përmbushur mandatin e saj ligjor Këshilli Drejtues i Akademisë së Drejtësisë? Si po zbatohet në praktikë Plani strategjik i Akademisë së Drejtësisë? Në përpilimin e kësaj strategjie, a u injoruan gjyqtarët dhe prokurorët, e veçanërisht Këshilli Gjyqësor i Kosovës?

Gjatë emisionit do të ndiqni edhe rubrikën e rregullt të monitorimit të rasteve të korrupsionit në të gjitha Gjykatat e Kosovës.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë