Intervistë: Rashit Qalaj       

Raporton: “Betimi për Drejtësi”

Ndiqeni intervistën me Drejtorin e Përgjithshëm të Policisë së Kosovës, Rashit Qalaj.

Qalaj përgjigjet për tema dhe raste të shumta, të cilat ndërlidhen me funksionimin e Policisë së Kosovës. Ndër të tjera, Qalaj përgjigjet në pyetjet se me përkrahjen e kujt është përzgjedhur në pozitën e Drejtorit të Përgjithshëm të Policisë? Cilat janë raportet e Qalajt me politikanët? Çfarë thotë Qalaj për procesin e rekrutimit dhe gradimit në Policinë e Kosovës? A do të ketë ndikime politike në rekrutim dhe gradim të policëve? Çfarë thotë Qalaj për skandalet në Polici si vjedhja në dhomën e dëshmive, problemet e vazhdueshme me prokurimin, rrahjen e qytetarëve në pikë të ditës nga zyrtarët policor dhe amnistinë e vazhdueshme të zyrtarëve policor për shkeljet e tyre? Si i ka vlerësuar Qalaj këto skandale? Çfarë thotë Qalaj për shtyllën më problematike të kritikuar vazhdimisht, shtyllën e hetimeve? Çfarë thotë Qalaj për shtyllën më problematike dhe më të përfolur të hetimit të krimeve ekonomike në Policinë e Kosovës? Pse ka bërë lëvizje të disa zyrtarëve nga pozita të larta në Policinë e Kosovës? Çfarë thotë për lëvizjen e Nazim Sahitit? Pse po dështojnë rastet e korrupsionit? Si do të vazhdojë me lëvizjet e pozitave brenda Policisë së Kosovës? Çfarë thotë Qalaj për rastin e dosjes Lumezi? Pse janë lëvizur zyrtarët policor, të cilët kanë punuar në hetimin e dosjes Lumezi, i cili është mbyllur në afat rekord prej 21 ditëve? Çfarë thotë për rastin e Gylenistëve? Çfarë thotë Qalaj për zhvillimet në Inspektoratin Policor të Kosovës? Çfarë thotë për Hilmi Mehmetin e shkarkuar nga IPK e të rikthyer në Polici? Çfarë thotë për zhvillimet e reja në Inspektoratin Policor, rreth raportimeve për hakmarrje në IPK? Çfarë thotë për rastin e përfshirjes së djalit të dyshuar të tij ish-Shefit të Policisë, tash të AKI-së Shpend Maxhuni? Çfarë thotë për fenomenin e grabitjeve të armatosura në pikë të ditës? A duhet sipas Qalajt të punojnë në Polici, policët që nuk e kalojnë verifikimin e AKI-së? A duhet të përfshihet Policia e Kosovës në procesin e vetingut? Cilat janë pritjet e Qalajt për anëtarësimin e Policisë së Kosovës në Interpol?

Gjatë emisionit do të ndiqni edhe rubrikën e monitorimit të rasteve të korrupsionit të përgatitur nga hulumtuesit e emisionit “Betimi për Drejtësi”.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë