Intervistë: Kryeprokurori Imer Beka

“Betimi për Drejtësi”

Ndiqeni intervistën me Kryeprokurorin e Prokurorisë Themelore në Prishtinë, Imer Beka, për performancën e Prokurorisë më të madhe në Republikën e Kosovës. Cilat janë sfidat e Prokurorisë Themelore në Prishtinë? Cilat janë dështimet dhe rezultate e punës në Prokurorinë Themelore në Prishtinë? Si po trajtohen rastet e korrupsionit nga prokurorët e kësaj prokurorie? Cilat janë rezultatet konkrete të Njësitit pë Luftimin e Krimeve Ekonomike dhe Korrupsionit? Pse ende nuk janë përfunduar lëndët e korrupsionit të para vitit 2010, sipas Planit të Veprimit? Çfarë po ndodhë me hudhjen e kallëzimeve penale dhe pushimin e hetimeve në rastet e korrupsionit? Pse prokurorët e kësaj prokurorie po ngritin aktakuza pa prova dhe dëshmi? Pse prokurorët e kësaj prokurorie po ngritin dhe po tërhiqen nga aktakuzat në rastet e profilit të lartë? Çka ka ndodhur konkretisht me aktakuzën ndaj ish-Sekretarit të Ministrisë së Punëve të Brendshme, tani shefit të Agjencisë së Inteligjencës, Driton Gashi? A ka pasur ndikim politik në këtë rast? Si po trajtohen lëndët e aktivistëve të Lëvizjes Vetëvendosje? A ka ndikim politik në trajtimin e këtyre rasteve? Çfarë thotë Kryeprokurori për rastin e Adem Gabovcit rreth aferës “Pronto”? Cilat janë prioritetet kryesore të Prokurorisë Themelore në Prishtinë për vitin 2017? Për të gjitha këto ndiqni intervistën me Kryeprokurorin e Prokurorisë Themelore në Prishtinë, Imer Beka.

Gjatë emisionit do të ndiqni rubrikën e monitorimit të rasteve të korrupsionit nga të gjitha Gjykatat Themelore të Republikës së Kosovës, të përgatitur nga ekipi i hulumtuesve të emisionit “Betimi për Drejtësi”

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë