Intervistë: Driton Selmanaj

“Betimi për Drejtësi”

Prishtinë –  Ndiqeni intervistën me Kryetarin e Komisionit për Legjislacion në Kuvendin e Republikës së Kosovës, Driton Selmanaj.

Cilat do të jenë parimet që do ta udhëheqin punën e Komisionit për Legjislacion? Cili do të jetë bashkëpunimi me organizatat e shoqërisë civile dhe partnerët ndërkombëtarë?

A do të hartohet më në fund Rregullorja e re e Punës së Kuvendit? Cila do të jetë agjenda e punës së Komisionit për Legjislacion?

Cilat ligje do të monitorohen për zbatimin e tyre në praktikë? Si do të kontrollohet Qeveria nga Kuvendi? Çfarë thotë Kryetari Selmanaj për vendimet e Qeverise Kurti?

Si e vlerëson vendimin e Qeverise Kurti për uljen e pagave? Çfarë thotë për vetingun në sistemin e drejtësisë dhe institucionet tjera? A mund të bëhet vetingu pa ndryshime kushtetuese dhe konsensus nacional?

Për të gjitha këto më shumë ndiqeni intervistën me Kryetarin e Komisionit për Legjislacion në Kuvendin e Kosovës, Driton Selmanaj.

Gjatë emisionit si zakonisht do të ndiqni edhe rubrikën e monitorimit të rasteve të korrupsionit në sistemin e drejtësisë.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë