Interpretimet kushtetuese mbi situatën politike (Emisioni i plotë)

Author

“Betimi për Drejtësi”

Mars 28, 2020

Prishtinë – Kosova dhe gjithë globi po vazhdon të përballet me pandeminë e koronavirusit, por për dallim prej vendeve tjera, në Kosovë një energji e madhe u fokusua ditët e fundit në zhvillimet politike, të cilat rezultuan me rrëzimin e Qeverisë Kurti. Për të hedhur dritë mbi këto zhvillime, mbi pretendimet për shkelje kushtetuese në lidhje me tendencat për shpalljen e gjendjes së jashtëzakonshme, vendimet e Qeverisë për kufizimin e lirisë së lëvisjes, thirrja për rezistencë e Presidentit për të mos i zbatuar vendimet e Qeverisë, mocioni për rrëzimin e Qeverisë, procedurat për formimin e qeverisë së re, debati për shkëmbimin e territoreve mes Kosovës dhe Serbisë, kundërthëniet në mes të SHBA-së dhe disa shteteve të BE në raport me dialogun Kosovë – Serbi si dhe qëndrimet e fundit të Departamentit të Shtetit Amerikan në lidhje me zhvillimet e fundit në Kosovë janë temat e diskutuara me profesorin Enver Hasani, ish-Kryetar i Gjykatës Kushtetuese.