I akuzuari pranon se kontrabandoi 36 qengja nga Maqedonia e Veriut, duke i shkaktuar dëm buxhetit të Kosovës 130 euro

Raporton: Genta PAJAZITI

Viti – I akuzuari M.B. e ka pranuar fajësinë se në gusht të 2019-ës, në bashkëkryerje ka kontrabanduar 36  krerë dele-qengja pa dokumentacion përcjellës përmes rrugëve ilegale nga Maqedonia e Veriut, duke i shkaktuar dëm 130 euro buxhetit të Kosovës.

Në seancën fillestare të mbajtur të martën  në Gjykatën Themelore në Gjilan, dega në Viti, pas leximit të aktakuzës nga prokurorja Rozelida Manastiri, i akuzuari M.B u deklarua fajtor për veprën penale që i vihet në barrë, raporton “Betimi për Drejtësi”.

“E pranoj fajësinë, jam pendu dhe i premtoj gjykatës që më nuk do të përsëritet”, tha i akuzuari.

Me pranimin e fajësisë nga ana e të akuzuarit, është pajtuar prokurorja Manastiri, e cila ka kërkuar nga gjykata që t’i vlerësojë rrethanat rënduese dhe lehtësuese me rastin e matjes së dënimit.

Pranimi i fajësisë është aprovuar nga gjykatësi Nexhat Aliu, ndërkaq shpallja e aktgjykimit është caktuar të bëhet më nesër (1 qershor).

Ndryshe, në këtë rast si bashkëkryerës akuzohet edhe M.J, ndaj të cilit është veçuar procedura pasi që i njëjti është i paarritshëm për gjykatën.

Në aktakuzën e Prokurorisë Themelore në Gjilan thuhet se më 6 gusht 2019, rreth orës 9:00, në fshatin Debëllde, komuna e Vitisë, tek vendi i quajtuar “Lagja e Shaqirëve”, të pandehurit në bashkëkryerje, me dashje dhe me qëllim të përfitimit të kundërligjshëm material, kanë shmangur kontrollin doganor në atë mënyrë që, pa leje përkatëse dhe pa autorizim, me automjetin-kombi të markës “Renault”, ngjyrë e bardhë, pa tabela të regjistrimit, të cilin e ngiste i pandehuri M.B., kanë bartur tridhjetë e gjashtë dele-qengja, nga fshati Tanushë, Republika e Maqedonisë Veriore, në fshatin Binqë, komuna e Vitisë, pa asnjë dokument përcjellës për prejardhjen e mallit, duke kaluar vijën kufitare dhe duke shmangur kontrollin doganor, me ç’rast, kamioni identifikohet nga patrulla e policisë kufitare të SPMK në Zhegër, gjatë lëvizjes nga fshati Debëllde në drejtim të fshatit Binqë, ku edhe vihen në kërkim të të njëjtit.

Sipas aktakuzës, i njëjti arrin të shmanget nga policia, por për shkak të defektit në gomën e automjetit, në lagjen e “Shaqirajve” e braktis automjetin dhe lëshon qengjat në livadh duke u larguar nga vendi i ngjarjes, mirëpo automjeti i braktisur lokalizohet nga policia si dhe në afërsi të tij sekuestrohen 36 krerë dele-qengja, pa matrikula dhe dokumentacion përcjellës, ku gjatë kontrollit të terrenit takohet edhe i pandehuri M.J, i cili pohon se qengjat i kishte blerë në fshatin Tanushe dhe po i transportonte i pandehuri M.B., i cili më pas paraqitet, mirëpo pas riparimit të gomës së automjetit arratiset nga vendi i ngjarjes dhe përkundër përpjekjes së policisë deri me datë 13 gusht 2019 i pandehuri nuk paraqitet.

Në këtë mënyrë, sipas prokurorisë të pandehurit me veprimet e tyre, për të iu shmangur kontrollit doganor, përmes rrugëve ilegale, në bashkëkryerje kane bërë bartjen e mallit, e qe shmangia doganore, sipas vlerësimit  të Doganës së Kosovës është 129 euro e 60 cent.

Për këtë, ata po akuzohet se në bashkëkryerje kanë kryer veprën penale “Kontrabandimi i mallrave” nga neni 311, paragrafi 2, lidhur me nenin 31 të  Kodit Penal. /BetimipërDrejtësi

Shënim: Personat e përmendur në këtë artikull konsiderohen të pafajshëm, përveç nëse nga gjykata vërtetohet se janë fajtorë me vendim të formës së prerë.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë