I AKUZUARI PËR PËRVETËSIM NË DETYRË NUK E PRANON FAJËSINË NË SHQYRTIMIN FILLESTAR

Raporton: Valdet HAJDINI

Pejë – Në Gjykatën Themelore në Pejë, të martën, është mbajtur seanca e shqyrtimit fillestar, ndaj të akuzuarit Rasim Marmullaku për veprën penale përvetësim gjatë ushtrimit të detyrës. Seanca është mbajtur në zyrën e gjykatëses Lumturije Muhaxheri,

Në këtë seancë, fillimisht prokurorja e shtetit Sahide Gashi ka lexuar dispozitivin e aktakuzës dhe veprën penale me të cilën ngarkohet i akuzuari.

Nga ana tjetër i akuzuari Rasim Marmullaku u deklarua i pafajshëm, duke mos e pranuar kryerjen e vetprës penale me të cilat ngarkohen në aktakuzë. Duke argumentuar mosekzistimin e veprës penale, i akuzuari Marmullaku tha se në këtë rast, por edhe në shumë raste tjera kanë ndodhur gabime teknike, por që në fund të vitit 2012 janë barazuar kreditë e të gjithë personave dhe askush nuk ka borxhe apo nuk është i dëmtuar nga veprimet e mia.

Pas kësaj, gjyqtarja Lumturije Muhaxheri e udhëzoi të akuzuarin për të drejtat ligjore, si dhe obligimin që në afatin ligjor prej 30 ditësh të paraqes parashtresë në gjykatë në lidhje me pretendimet e veta.

Sipas pretendimit të prokurorisë, i pandehuri Rasim Marmullaku, si person përgjegjës në Shoqatën Fshatare “Perspektiva”, në Klinë, në kohë të pacaktuar deri me datë 3 dhjetor 2011, me qëllim të përvetësimit të pasurisë së luajtshme, ka marr për vete para në shumën prej 1359.55 euro, që i janë besuar në bazë të pozitës që ka pasur në shoqatë. Këtë shumë të mjeteve është dashur që në emër të mbylljes së kredisë, t’ia dorëzoi Kredetimit Rural të Kosovës-KRK, ndërsa përvetësimi i mjeteve është kuptuar kur zyrtari i KRK-së kërkon të hollat e kredisë nga kredimarrësi Fazli Berisha. Seanca e ardhshme u caktua për 16 maj 2016.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë