I akuzuari për përvetësim në detyrë, kërkon marrëveshje për pranimin e fajësisë

Raporton: Lutfi MORINA

Prizren – I akuzuari Nexhmedin Bellanica, i akuzuar për përvetësim në detyrë, ka kërkuar nga kryetari i trupit gjykues Xheladin Osmani një afat për të negociuar marrëveshjen mbi pranimin e fajësisë.

Bellanica këtë deklaratë e ka bërë të premten, në Gjykatën Themelore në Prizren, ku është mbajtur shqyrtimi fillestar, në rastin penal të iniciuar ndaj tij.

Mbrojtësi i Bellanicës, avokati Arben Ramadani, ka deklaruar se pasi që ka pranuar provat në të cilat mbështetet aktakuza, në konsultim me klientin e tij, ka paraqitur kërkesën për arritjen e marrëveshjes mbi pranimin e fajësisë.

Ramadani tutje ka shtuar se prokurori i rastit nga angazhimi që ka pasur nuk ka arritur që të caktojë një termin për të arritur marrëveshjen, andaj ka kërkuar kohë shtesë.

Kryetari i trupit gjykues, Xheladin Osmani, nuk ka pranuar që të shtyhet seanca me arsye se palëve vetëm u kishte dhënë një afat për të arritur marrëveshjen dhe një gjë e tillë nuk ka ndodhur.

Me këtë rast, prokurori Genc Nixha, ka lexuar aktakuzën me të cilën e ngarkon të pandehurin me veprën penale të përvetësimit në detyrë, ndërsa i akuzuari nuk ka pranuar fajësinë.

Kryetari i trupit gjykues, ka përfunduar shqyrtimin fillestar, ndërsa shqyrtimin e dytë e ka caktuar për 24 tetor 2016, në ora 09:30.

Nexhmedin Bellanica akuzohet se duke qenë përfaqësues tregtar në ndërmarrjen “Frutti”, gjatë periudhës 2012-2014, ka përvetësuar në mënyrë të kundërligjshme shumën e parave prej rreth 15 mijë eurove.

Bellanica, këtë vepër penale e kishte bërë në atë mënyrë që pasi kishte shpërndarë pijet e ndërmarrjes “Frutti”, paratë që kishte marrë nga klientët, nuk i kishte dorëzuar në ndërmarrje por i kishte marrë për vete.

 

 

 

 

 

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë