GJYKATA REFUZON MARRËVESHJEN PËR PRANIMIN E FAJËSISË NGA AHMET LEKIQI

Raporton: Bukurezë SURDULLI

Prishtinë – I akuzuari Ahmet Lekiqi ka pranuar të hënën fajësinë për veprën penale përvetësimi në detyrë, por e njejta i’u refuzua nga trupit gjykues. Sipas këtij aktvendimi të gjykatës, ky pranim fajësie nuk përputhet me provat dhe faktet e paraqitura në aktakuzë, prandaj ky shqyrtim do të vazhdoj me fjalën përfunditmare.

Prokurori i çështjes, Abdurrahim Islami, kërkoj që gjykata të jap një arsyetim më të gjerë rreth këtij vendimi, por trupi gjykues u arsyetua që ky aktvendim është i mbështetur në Kodin e Procedurës Penale të Kosovës. Sipas tyre, ky pranim i fajësisë nuk mbështet në faktet e çështjes që përman aktakuza e prokurorisë.

Përderisa prokurori Islami, nuk mbeti i kënaqur nga përgjigja e trupit gjykues, mbrojtësja e të akuzuarit Lekiqi, Fehmije Gashi-Bytyqi, e mbështeti një vendim të tillë të gjykatës. Meqë mbrojtësja nuk ishte e pregaditur që të prezantonte në këtë seancë fjalën përfundimtare, shyqrtimi pritet që të vazhdoj më 3 qershor.

Ndaj Ahmet Lekiqit, kjo aktakuzë u ngrit në vitin 2007, duke e ngarkuar të akuzuarin me veprën penale përvetësimi gjatë ushtrimit të detyrës. Lekiqi akuzohet në cilësinë e distributorit të shitjes në “Albatroniks” se ka përvetësuar 16.57790 euro.

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni mirë me këtë, por ju mund të hiqni dorë nëse dëshironi. Prano Lexo më shumë